Facebook

Qigong!

Qigong!
I løpet av september starter vi med timer i qigong her på Livegym.no! Og DET blir skikkelig spennende!!! Derfor tenkte vi kanskje dere ville lære litt om hva Qigong er. :)
Yin og yang Yin og yang

Qigong er en gammel treningsform utviklet i Kina. Den bygger på læren om kroppens energi – qi. Flyter energien harmonisk i kroppen er vi i balanse og holder oss friske. Qigong-øvelsene styrker energistrømmen, og hjelper til med å holde energibanene (meridianene) åpne.

 

Kroppen tilføres energi gjennom pusten og gjennom mat og drikke. Gjennom pusten tar vi inn luft, kosmisk energi, himmelens yang. Den samles i lungene og kalles Da qi. Når vi spiser og drikker tar vi inn jordas energi, yin. Den samles i magen og kalles Gu qi. I området ved navlen er en tredje form for energi lagret, Yuan qi. Den har vi med oss fra fødselen og er arvet fra våre foreldre.

 

Til sammen utgjør disse tre former for qi den energi som flyter rundt i vår kropp, Zhen qi. Denne energien må sirkulere slik at blodet og kroppsvæskene er i god bevegelse. Den har også til oppgave å forsvare kroppen mot ytre fiender som kulde, vind og andre sykdomsfremkallende faktorer.

 

I følge den kinesiske filosofien fører ubalanse eller stagnasjon i kroppens energi til sykdom. Å praktisere qigong vil derfor fremme god helse.

 

Det beste utbytte av qigong får man ved å praktisere hver dag.