Facebook

Kostholdsplan!!! :)

Kostholdsplan!!! :)
Vi elsker å oppfylle ønsker fra dere medlemmer! Derfor holder vi blant annet på å utvikle en kostholdsplan. Kostholdet som foreslås er vanlig kost og ingen spesiell diett. Her er fokus å spise sunt, men med noen utskeielser innimellom.
Sigrid! :)Vi synes det er viktig å kunne spise sunn og god mat, men også gi seg selv lov til å kose seg en gang i blant. Sigrid! :)Vi synes det er viktig å kunne spise sunn og god mat, men også gi seg selv lov til å kose seg en gang i blant.

Det vil komme konkrete planer for alle måltider hver
eneste dag
! Planene er for ei uke om gangen og det vil være handleliste med alt du trenger som du kan skrive ut og handle inn det du trenger for hele uka. Det vil selvfølgelig også være med oppskrifter på alle retter. Men du trenger ikke å bruke planen slavisk, planen er jo bare et forslag, en hjelper. J Dere kan legge til deres egne måltider og bruke dem i stedet for forslaget på planen. Eller dere kan bruke måltider fra andre dager/uker om dere har lyst på noe annet enn dagens forslag.
Dere vil kunne søke på ingredienser i rettene for å finne oppskriftene og
næringsinnholdet. Oppskriften som brukes vil legges i et arkiv på samme måten som treningstimen blir i dag. Du kan også legge til måltid som favoritt, om du vet at det er et måltid du kommer til å bruke mye.

Når du trykker “utført” på et måltid
legger dette seg rett inn på kaloritelleren din
med korrekt antall kalorier, og det vil bli veldig enkelt å holde oversikt over hvor mange kalorier du får inn med mat og hvor mange du forbrenner med trening. Vi kommer til å legge kaloriinnholdet til ca 2150 kalorier om dagen, anbefalingen for kvinner fra Helsedirektoratet. Om du er mann og ønsker å følge denne kostholdsplanen bør du spise litt mer enn hva jeg foreslår. Eksempelvis 2 ekstra skiver til frokost eller en liten porsjon ekstra til middag. Om du velger å spise litt mer/mindre enn det som er skrevet opp kan du selv plusse på/trekke fra noen ekstra kalorier på måltidet manuelt før du registrerer retten.
Måltidene i løpet av dagen vil være forslag til frokost, lunsj, middag og kveldsmat. I tillegg vil det nederst på siden
være en funksjon som heter mellommåltider. Her vil det være ca. 10 kategorier som dere kan velge mellom. Denne vil ikke ha like nøyaktig telling i forhold til kalorier som de andre. For eksempel vil eple og banan komme i kategorien frukt selv om de har en liten forskjell i kaloriinnhold. Under mellommåltid vil du også kunne registrere kaffe, te og eventuelt om det kommer noen utskeielser i løpet av dagen. Vårt mål er å klare å gi dere sunn og spennende middag hver dag og helst en ny rett hver dag! Frokost, lunsj og kveldsmat vil nok komme flere ganger, vi vil at planen skal være enkel med hverdagslig mat. Ikke noe avansert og uoverkommelig J Om dere har forslag til enkle frokoster, lunsj, middag eller kveldsmat er det lov å sende inn forslag så kanskje vi tar med ditt måltid også! Vi vil da regne ut næringsinnholdet, kanskje får du svar på hvor mangle kalorier din yndlingsrett inneholder. Vi har også som mål å få til minst 2 måltider med fisk i uken, siden 2 -3 måltider med fisk er anbefalingen til Helsedirektoratet.

Det vil ikke nødvendigvis være nøyaktig “riktig” mengde kalorier på en dag, kanskje er det litt mindre på fredag fordi det på lørdag ble litt ekstra. Dere som ønsker å følge kun en dag innimellom kan være litt obs på totalen i løpet av dagen og heller spise 1 -2 ekstra mellommåltider. Vær også oppmerksom på at om dere trener vil dere trenge mer mat for ikke å gå ned i vekt. Om vektnedgang er ønskelig trenger dere ikke å kompensere for dette. J

Det er Sigrid Benum Nygård som står for
kostholdsplanen vår her på Livegym. Hun har tidligere en bachelorgrad innen idrett fra henholdsvis Høyskolen i Nesna og Høgskolen i Hedmark og er i tillegg straks ferdig med utdanning som ernæringsfysiolog  ved Atlantis Medisinske Høyskole. På fritiden driver hun med turn og fotball. I tillegg til at hun trener her på Livegym. J Sigrid jobber også som personlig
trener og ernæringsfysiolog.  Om du har spørsmål ang kostholdsplanen eller ønsker å sende inn forslag kan de sendes
til: sigrid.pt.livegym@gmail.com .

Håper dere gleder dere like mye som oss til tilbudet er på plass!