Facebook

Kostholdsplan fra mandag! :)

Kostholdsplan fra mandag! :)
Her får du litt informasjon fra Sigrid om tjenesten vi fra mandag tilbyr her på Livegym! :)Tjenesten finner dere under "kostholdsplan" i menyen! Håååper dere liker kostholdsplanen vår!
Velkommen som bruker av kostholdsplanen på Livegym!

Her vil du fra dag til dag finne måltider som forhåpentligvis faller i smak.

Kostholdsplanen vil gi dere mulighet til å spise sunn og god mat der kalorimengden allerede er utregnet. Dere trenger kun å trykke ”registrere rett” når den er spist og på denne måten vil det bli enklere å bruke kostholdsregistreringen vi allerede har hatt en stund på livegym.no.  Kostholdet som foreslås er sunn og god mat hvor det er rom for å velge å kose seg en gang i blant. Dere vil også kunne gå tilbake å spise måltider dere liker godt flere ganger, både ved en søke funksjon (” søk etter måltider”) eller du kan lage din egen favoritt liste. Dere vil få en handleliste over alt dere trenger å handle inn for å følge hele uken. Denne kan virke svært lang, særlig den første uken. Husk da at mye av det du handler inn vil du også bruke i ukene som kommer. Som for eksempel havregryn, mel, krydder og diverse nøtter. Kanskje har du allerede en del av det på listen min i skapet?

Det du bør være OBS på i kostholdsplanen er at total kalorimengde i løpet av dagene varierer! Alt fra 2200 kcal til 1500 kcal, dette bør du følge med litt slik at du ikke spiser for lite. De dagene du ser det er lite bør du finne gode mellommåltider som du liker. Her ligger det noen alternativer og det vil komme noen flere etter hvert. Du kan også velge en av de små lunsjene som mellommåltid om du ønsker det. Det du også må være klar over er at under mellommåltider vil en banan nesten inneholde dobbelt så mange kalorier som ett eple. Derfor må du registrere to ganger om du spiser en banan. Utgangspunktet for mengden mat per dag er ut i fra kvinners behov på 2150 kalorier. Om du da er mann og ønsker å følge planen kan du eksempelvis ta 2 ekstra skiver til frokosten, litt ekstra til middagen eller lignende. Som nevnt ovenfor: fleste dager har kun ca. 1500 kalorier, dette er svært lite om du ønsker å opprettholde en stabil vekt! Dette bør da være i bakhodet slik at du velger mellommåltider slik at du fyller opp kroppen med næring hver dagJ Om du derimot ønsker og ned i vekt vil en reduksjon på 500 kalorier (2150 – 500 = 1650) tilsvare en vektreduksjon på ca. 0,5 kg pr uke for en gjennomsnittlig kvinne.

Jeg ønsker at kostholdsplanen skal inneholde minst 2 fiskemåltider i uken, siden anbefalingen til helsedirektoratet er på 2 -3 måltider fisk i uken. Jeg håper at jeg klarer å komme med mat som gir glede, inspirasjon til å spise sunt og prøve nye ting. Frokost, lunsj og kveldsmat vil dere merke at enkelte måltider kommer flere ganger, men på middagen er målet å komme med en ny rett hver dag. For å klare dette har jeg fått lov av to snille jenter å låne oppskrifter fra deres blogg.

Om du har spørsmål til kostholdsplanen eller forslag til måltider som vi kan bruke kan du sende meg en mail: sigrid.pt.livegym@gmail.com. Jeg kan ikke garantere at ditt forslag kommer med, men jeg skal gjøre mitt beste.

Sigrid