Facebook

Enkle tips til en sunnere hverdag

Enkle tips til en sunnere hverdag

Enkle tips til en sunnere hverdag

I en travel hverdag kan det være fristende å velge den enkleste løsningen. Kanskje frister det å slippe og bruke tid på kjøkkenet, tid på oppvask, og lang tid i butikken. Da handler det om å være bestemt og huske at valgene du tar påvirker helsen din. Dessuten trenger ikke sunn mat å kreve at du bruker lang tid på kjøkkenet eller føre til mye oppvask. Her kommer noen tips som gjør det enklere å være sunn i hverdagen og hvordan man kan klare det billigst mulig.

 

Et av de viktigste tipsene er å planlegge. Om du planlegger hvordan middagene skal være utover uka vil det være enklere å handle inn alt på en gang. Turer på butikken ender ofte med mange varer du ikke trenger. Spesielt om du handler etter jobb når du er skikkelig sulten er faren for at unødvendige kalorier finner veien opp i handlekurven stor! Man kan gjerne planlegge slik at man bruker samme grønnsaker, hermetiske varer og urter til flere middager gjennom uka så man slipper halve bokser som ikke blir brukt. Når det gjelder grønnsaker kan man gjerne kjøpe frosne. Grønnsaker fryses når de er på sitt beste og har derfor like mye vitaminer og mineraler som ferske! Frosne grønnsaker er ofte billigere og man kan gjerne kjøpe litt ekstra om man finner tilbudsvarer(om kapasiteten i fryseren tilsier dette;)) Mange tenker at for å spise sunt må alle råvarene være ferske, men det stemmer ikke! Både frosne grønnsaker og hermetiske varer kan være gode alternativer. Hermetiske tomater, bønner, kikerter og tunfisk er fine alternativer å bruke i kostholdet. Gode kampanjer og tilbud er noe man bør følge med på. De ulike butikkjedene har ulike tilbud, noen tilbyr «2 for 1», «kjøp en vare, få med en annen» eller « under 100 lappen». Planlegger du middagene dine er det enklere å benytte seg av slike tilbud.

Vær flink til å kutte opp grønnsaker og frukt før de blir dårlige om du ser at du ikke rekker å bruke dem. Da kan de kan fryses og brukes i middager eller smoothier senere. Ikke kast middagsrester! Bruk dem heller som lunsj dagen etter, eller frys dem slik at det kan bli enkel, sunn middag en dag du har det travelt.

 

Lykke til med en sunn uke!