Facebook

HOPP!

HOPP!
Allan i farta! ;) Allan i farta! ;)

Hoppetau

Har du prøvd vår hoppetautime med Allan Fallrø? :)

Hoppet du hoppetau da du var yngre? Hvorfor ikke gjøre som Allan og fortsette med det som voksen? Hoppetautrening er nemlig både effektiv og god trening. Man kan godt hoppe intervaller på samme måte som når man løper. Hoppetau er derfor en kjempefin treningsform og du kan ta med deg treningen(hoppetauet) overalt:)  Det eneste du trenger er grei takhøyde, et litt åpent område rundt, og så klart et hoppetau! Hoppetau er en flott måte å trene spenst på. Det er også gunstig for koordinasjon og balanse.

Når du hopper er det en fordel med et underlag som gir etter, for eksempel tregulv. Om du ikke har gulv som gir etter er det også mulig å hoppe på en treningsmatte. Når du hopper er det ikke så viktig å hoppe høyt. Målet er kun noen cm over gulvet.

Man kan variere mellom hopp med samlede bein, hopp med beinspredning, hopp med beinskifte fram og tilbake, hopp med beinskifte ut og inn, hopp med tauet krysset, dobbelsving og hopp hvor du svinger tauet på siden av kroppen.

UNNGÅ SKADER:

Slapp av i skuldrene, som nybegynner blir man ofte stiv i skulderleddet. Hoppetau vil også gi hard belastning på ankler, knær og hofte. Begynn derfor forsiktig og øk mengden gradvis så du ikke hopper på deg skader.

Vi har foreløpig kun 1 hopptautime på Livegym, men det kommer helt sikkert flere etter hvert!

HUSK: Gode sko, hopping gir mye belastning!