Facebook

Tid for sopp!

Tid for sopp!

Tid for sopp! Nå er høsten i fullt firsprang og vi har gode muligheter for å finne mye godt i naturen. Sopp er et av de godene naturen har til oss. Vi har flere typer sopp i skogen som er spiselige, vær nøye på at du kun plukker typer du er 100 % sikker på at er spiselig. Sopp er hurtig å tilbrede og nydelig på smak om den tilberedes korrekt. Her er noen tips: Børst soppen ren, den skal ikke skylles i vann. Dette er fordi soppen trekker til seg vannet og mister smak og næring. Er soppen slik at den må skylles, bør du gjøre dette like før den skal brukes. Soppen skal stekes i en varm panne med noen dråper olje. Ikke rør i pannen! La soppen ligge noen minutter før du rister på pannen. Så kan du tilsette smør og vende soppen forsiktig i smøret. Tilsett så salt og pepper.

Oppskrift på sprøstekt skogsopp:

300 g kantareller

1 sjalottløk

2 ss solsikkeolje

2 hvitløksfedd

Litt salt og pepper

Hvordan: Børst kantarellene rene. Stek de i en varm panne sammen med olje og hvitløksfedd. De skal sprøstekes. Når de nærmer seg ferdig tilsett finkuttet sjalottløk og smak til med salt og pepper. Kan serveres sammen med en suppe, gryte eller sammen med en god biff. Håper det smaker :)