Facebook

Hjemmelagde polarbrød

Hjemmelagde polarbrød

Hjemmelagde polarbrød

Du trenger:

150 g havregyn – finmalt

500 g fullkornshvetemel

300 g sammalt hvetemel

15 g gjær

1 ts salt

4 ½ dl melk

2 dl vann

1 dl solsikkeolje

Hvordan:

Kjør havregryn i en foodprosessor til de er finmalte. Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Tilsett melk, vann (ca. 25 grader) og oljen. Kjør dette på lav hastighet til alt er blandet, kjør deretter med høyere hastighet i 10 minutter. Deigen skal ikke være for kompakt. La den heve på et lunt sted eller under et ullteppe i ca. 1 time.

Ha deigen ut av bakebollen, om den er veldig klissete kan du bruke litt hvetemel når du skal bake ut deigen. Del deigen i 2 og del deretter i 12 like store biter. Trill til boller og kjevle ut til runde brød, ca. ½ cm høye. La brødene etterheve i 10 – 15 minutter. Stek midt i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter. La de avkjøle på rist og legg et rent klede slik at de holder seg myke.

Disse er enkle og raske å bake ut:)

Lykke til.