Facebook

Rock

Rock

ROCK!

Hvordan:

Stå med litt avstand mellom beina, slik at det føles naturlig for deg. Du kan enten så med beina ut til hver side eller ha et ben foran det andre. Stå slik at du har balanse og er stødig i denne posisjonen.

VIKTIG: sjekk at du står slik at du ikke dytter ned noe rundt deg!!

Hold ringen opp slik at den er parallell med gulvet og ringen inntil ryggen. Gi så ringen en dytt til den siden som føles mest naturlig. For å få fart på ringen må du bevege hoftene fram og tilbake. Noen synes også det er greit å ha en liten sirkulær bevegelse i hoftene. For noen er dette enkelt og de får det til på første forsøk. For andre kan det kreve litt trening.

Når du har klart den ene veien bør du også trene på å gjøre det den andre. Viktig at man etter hvert rocker begge veien for at treningen skal være balansert. Vi vil jo være like sterke på begge sider!

Hvorfor:

Rockeringer med vekt gjør at musklene i midjen, korsryggen, hoftene, rumpa og beina aktiveres. Altså får du trent nesten hele kroppen. Du velger selv intensiteten! Du kan faktisk kjøre intervaller med ringen, det gjør at du må stramme ekstra i mage og rygg for å få fart på ringen. Ved slik trening vil du også få trent kondisjon. Du kan velge å trene rolig og fortsatt vil mage og rygg få en god trening. Trening med rockering gir også økt koordinasjon. Noen synes at trening av mage og rygg er litt kjedelig og nedprioriterer denne typen trening. Rockering kan da være en litt mer spennende måte å få trening av mage og rygg inn i sin treningshverdag.

Hvilken rockering bør du velge?

En rockering på 104 cm og 1,5 kg vil passe for de som ikke er særlig sterke i magen og korsryggen. Hvis du er lett får blåmerker og veier under 60 kg kan denne være et godt valg for deg.

En på 1,7 kg og 102 cm vil passer for de fleste, og er derfor den som er mest populær.

Den tyngste på 2,2 kg og 105 cm passer for de med god fysisk form og sterke magemuskler.

Vi har flere rockeringtimer på Livegym hvor de fleste passer for nygbegynnere.

Kommer du til å rocke sammen med oss i høst?