Facebook

Banan

Banan

Dagens utfordring: Spis en banan:)

Banan har for enkelte blitt en «farlig frukt». «Jeg kan ikke spise banan, den har så mye karbohydrater i seg».

Ja, banan er den frukten som har mest karbohydrat i seg. Det folk da glemmer er at banan er ypperlig å bruke som energitilskudd. Trenger du litt ekstra energi før trening er en banan perfekt. Den inneholder fruktsukker som tas raskt opp i blodet. Av samme årsak er banan ideelt etter trening.  I tillegg har banan mye fiber som gjør at den har en stabiliserende effekt på fordøyelsen vår. Banan inneholder også en god del fiber, vitamin C, vitamin B6 og kalium.

 

Hvor mye stivelse og fruktsukker en banan inneholder avhenger av hvor moden den er. En umoden banan vil ha et stivelses innhold på 24 % og 6 % sukker, mens en moden banan vil ha kun 3 % stivelse og hele 21 % sukker. Om du spiser banan for å få opp energinivået raskt bør du velge den gulbrune bananen, mens ønsker du en langsom energistigning er den gulgrønne det riktige valget.

Du kan bruke banan i smoothie, som pålegg, i kaker, i wok eller bare som en frukt.

Bruk gjerne banan som energiboost før trening:)