... du er her

Bakt havregrynsgrøt

02.04.2024 - 13:42
Bakt havregrynsgrøt

Bakt havregrøt

Dette er en undervurdert godsak, som nesten smaker kake😉

Jeg synes denne er helt super som kveldsmat, og som restelunsj dagen etter.

Grøten kan spises både varm og kald, men jeg liker den best varm.

 

Du trenger:

1 dl hakkede nøtter – jeg brukte valnøtter og pecan nøtter

2 dl havregryn

1 ts bakepulver

½ ts kanel

¼ ts salt

Dette er basen til grøten.

 

Eggeblanding – lag denne for seg

1,5 dl melk

1 god ss sukrin gold

1 egg

1 ss smeltet smør

 

Topping

2 dl frossen skogsbærblanding

 

Fremgangsmåte:

Sett stekeovn på 180 grader.

Hakk nøtter og rør dette sammen med resten av ingrediensene til basen i grøten.

Pisk sammen egg, melk, sukrin gold og smeltet smør. Bland dette inn i grøtblandingen med en gaffel.

Ha det så i en liten ildfast form.

Min form er ca. 17 *13 cm.

Topp grøten med frosne bær.

Bak grøten i ovnen i 40-45 minutter.

La den hvile i 10 minutter før servering.