Sur kropp = stiv kropp

09.08.2012 - 10:59
Sur kropp = stiv kropp
Hei! Jeg trener mye, og nå som jeg har funnet LiveGym, enda mer enn før. Tenkte at jeg etter hvert skulle bli myk og god i kroppen. Men nei, faktisk er det motsatt. Jeg blir bare stivere og stivere, og av og til verker det i kroppen. Hva skjer??

Hei! Jeg tror du har for mye syre i kroppen. Når du trener hardt slipper musklene opp for oksygen og det produseres melkesyre. Evnen til å nøytralisere syren avhenger av kroppens basiske reserver.Er dine basiske reserver dårlige vil syren hope seg opp og lagres i muskler, ledd og bindevev.

Foruten hard trening vil stress bidra til at kroppen blir sur. Kanskje en yogatime innimellom er noe å tenke på! Kostholdet er også viktig. Noe mat gir sur reaksjon i kroppen, mens annen mat er basisk. Unngå ferdigmat med bearbeidede proteiner, sukker, kaffe, brus, juice og alkohol. Drikk gjerne te, masse rent vann, spis frukt (melon er spesielt basisk), poteter og grønnsaker, helst økologiske, og lag maten fra bunnen av sjøl. Nøtter og korn er også basiske.

Det er viktig at du hjelper kroppen din ved å tilføre basiske mineraler (magnesium, kalium, natrium og sink). På helsekosten får du kjøpt Urbase pulver med basiske mineraler, spesielt beregnet på de som trener mye. Dette vil passe for deg. Jeg vil også anbefale deg å bruke hvetegresspulver som er sterkt basisk. Husk også omega 3 hver dag.

Alle bør være bevisst på å forhindre forsuring. En sur kropp vil på sikt fungere dårlig og være utsatt for blant annet muskel- og leddsmerter.