Tacofredag!

21.07.2013 - 06:00
Tacofredag!
Flere enn meg som elsker taco?

Jeg er veldig glad i taco og synes det er en god fredagsmiddag.

Taco i seg selv er ikke så usunt om det lages på riktig måte. Her kommer derfor noen tips og noen oppskrifter slik at du kan lage mer av ingrediensene i tacoen selv.

Bytt ut:

Vanlig kjøttdeig med karbonadekjøttdeig

Hvitost byttes med en lettere type

Lag ditt eget tacokrydder

Bytt ut rømme med lettrømme, kesam eller mager kesam

Dropp tacoskjell – disse er friterte og veldig fete!Om du er svært glad i tacoshell og ønsker det til middagen bør du velge Old el paso sine, disse inneholder ikke palmeolje.

Lag dine egne tacolefser – de kjøpte har ugunstig palmeolje (Old el paso steker sine i solsikkeolje, så om du velger å kjøpe tacolefser vil Old el paso sine være det smarte valget.)

BRUK masse grønnsaker!

Oppskriften på tacolefser har dere fått før, men her kommer den en gang til i tillegg til tacokrydder og hjemmelaget salsasaus.

Til ca 6 lefser (avhenger av hvor store du lager dem)
3 dl hvetemel
3 dl rugmel, siktet
1 ss rapsolje
1 ts salt
2 dl vann 


Slik gjør du:
1. Bland hvetemel og rugmel
2. Tilsett salt, rapsolje og vann
3. Bland sammen til en deig. 
- Dette kan du gjerne gjøre på morgen, den holder seg i kjøleskapet fra timer til et par dager. 
4. Del deigen i to. Del hver del i 6 emner. 
5. Strø litt mel på bakebordet. 
6. Kjevle så flat som mulig, jo tynnere desto bedre. 
7. Vil du ha pene, runde lefser kan du bruke et rundt lite fat som mal og skjære rundt.

 

Salsasaus

 

3 tomater

1 liten rødløk

1 fedd hvitløk

En halv rød chili
En skvis lime

Frisk koriander

Litt salt og pepper

 

Grovhakk tomat og rødløk, finhakk hvitløk, chili og koriander. Bland sammen, smak til med lime, salt og pepper. 

 

Denne kan du gjerne lage litt før, slik du bør gjøre med lefsene slik at den kan godgjøre seg i kjøleskapet. Da får smakene sette seg og den blir enda bedre. Du kan gjerne blande salsaen i en blender/food prossessor om du ønsker en konsistens som ligner på den i butikken.

 

Taco-krydder

  • 2-3 ss tomatpuré
  • Ca 1 dl vann
  • 1 ts spisskummin
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts svart pepper
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 - 1 ts chiliflak (eller chilipulver) OBS - sterkt! vær forsiktig! 

 

Alle disse flotte oppskriftene til taco har jeg lånt av Julianne sin flotte matblogg.

Ta gjerne en titt å få flere tips til god mat! www.Juliannely.blogspot.no