Facebook

Spis egg

Spis egg

Spis egg

Egg er faktisk en av de mest næringsrike matvarene vi har, og er rikt på vitaminer og mineraler. Av alle vitaminene vi har finnes alle, unntatt vitamin C finnes i et egg! Egg kan brukes kokt, stekt, i sauser, dressinger og i bakervarer. Egg har den evne at de hever, tykner, emulgerer, gir glans i overflate på bakervarer, og binder bakervarer sammen. Egg er derfor perfekt til baking!

Ett egg består av ca. 57 % eggehvite, 33 % eggeplomme og 10 % av vekten er skallet. Et egg består av ca. 94 kalorier, avhengig av størrelse på egget. Av disse 94 kaloriene er ca. 8 g protein(av god kvalitet!), 7 g fett og 0,2 g karbohydrat. Fettet og kolesterolet i egget finner du i eggplommen.

En høne legger ca. 6 egg i uka.

Folk er ofte litt redd for egg sin effekt på kolesterolet. Egg sammen med meierivarer og kjøtt er de største kildene til kolesterol i vårt kosthold. Om du har høyt kolesterol eller høy risiko for å utvikle hjertesykdom bør du diskutere inntak av egg med lege. Har du høyt kolesterol kan det være nyttig å begrense inntaket av egg, men mengden mettet fett vil være viktigere å begrense.

 

Kos deg med noen egg i uka, sunt og godt :)