Nytt år - nye muligheter

30.12.2013 - 06:19
Nytt år - nye muligheter

Snart nytt år og nye muligheter

Nå går vi straks inn i 2014 og flere av oss skal starte ”et nytt og bedre liv”.

Her kommer noen tips for å nå sine mål:

Sett deg små mål som du har mulighet til å nå. Er du vant til å trene 2 ganger i uken, men når 2014 kommer skal du trener minst 5? Start forsiktig, hva med å øke til 3 økter i uken i starten. Dette vil også være en forbedring fra tidligere og mye enklere å få til. Store mål fører ofte til at man henger med noen dager, uker eller måneder, men så kommer smellen og da er det ofte at man faller helt av lasset. Start derfor forsiktig og økt heller gradvis. Når 3 treninger går som en lek, kan du kanskje forsøke å øke til 4 økter i uka. Dessuten er det viktig å øke treningen gradvis slik at man ikke starter første måned belasningsskader, gi kroppen din mulighet til å venne seg til den økte belastningen!

Kostholdet skal vi ofte endre når det nye året kommer. Sunn mat og godt kosthold er kjempe viktig, men sett deg mål du kan nå også her! Ikke vær alt for streng med deg selv ved å kutte ut alt du liker godt, prøv å redusere mengde! Spiser du sjokolade HVER dag, reduser kun til en dag i uka. Da har du noe å glede deg til og du slipper å være kjempe streng. For noen få vil det å kutte helt ut funke og de vil klare det greit, men mange av oss vil slite med dette og kanskje ha bedre av å gradvis kutte ut det usunne.  Finn gjerne oppskrifter i kostplanen og registrer inntaket, da vil det være enklere å følge med hvor stor mengde man får i seg.  Om du lurer på hva du får i deg i løpet av en dag og ikke bruker oppskrifter fra kostplanen, kan det å skrive ned alt du spiser i løpet av en dag være en øyeåpner. Skriv ned mat og tidspunkt, da får du en oversikt om du spiser regelmessig, hva du spiser og hvor mye du spiser.

Start allerede i dag, ikke vent til 1. januar. Kanskje har du en fridag i forbindelse med nyttårsaften, da har du bedre tid til å trene. Nå mener vi selvsagt ikke du skal kutte ut kalkunmiddagen på nyttårsaften eller vinglasset med venner, men ta en treningsøkt allerede i dag. Da er du i alle fall litt i gang og klar for å starte et nytt år med frisk mot.

Håper du får en flott start på det nye året:)