... du er her

Julegavetips - Granola!

18.12.2018 - 17:46
Julegavetips - Granola!

Julegavetips – granola med banansmak

Mangler du julegave til noen som har alt? Hvorfor ikke lage granola i et fint glass, ordne ingrediensliste og pakk inn! De blir helt sikkert superglade! Dessuten er det kjapt å lage og du slipper kø på kjøpesenteret for å kjøpe gave😉

 

Hva trenger du:

1 -2 bananer – to gir kraftig banansmak

½ dl rapsolje

½ dl lønnesirup/ honning

1 ts kanel

½ ts vaniljepulver

1 ts kardemomme

½ ts ingefærpulver

1 klype flaksalt – som du knuser med hendene

6 dl havregryn – bruk små eller store

0,75 dl linfrø

1,5 dl hakkede valnøtter eller pekannøtter

1 dl gresskarkjerner

Fremgansmåte:

Sett ovn på 160 grader varmluft, finn to stekebrett som du dekker med bakepapir.

Ha olje, lønnesirup og banan i en foodprosessor og miks til en jevn røre. Du kan også bruke stavmikser. Tilsett krydder og salt og rør inn det.

Ha det over i en bakebolle og tilsett havregryn, linfrø og hakkede nøtter. Fordel blandingen på de to stekebrettene og sett de i ovnen.

Stekes 45 – 60 minutter, rør i blandingen etter ca. 10-15 minutter. Ønsker du store biter trenger du ikke røre så mye, ønsker du mindre biter hakker/rører du det litt mens du steker. Først etter 10 minutter, så litt innimellom underveis i stekingen. Vær obs på at mindre biter gir jevnere stekt granola. Det kan fort bli mørk, så følg med på slutten av steketiden.

Når den er ferdig er den gylden og sprø!

La det avkjøle før du har det i ett tett glass.

Nytes i kesam, yoghurt, surmelk o.l. Fungerer også som snacks;)