... du er her

Avocadomos

03.01.2019 - 19:30
Avocadomos

Knekkebrød med avocadomos

Ofte er det mye tung, fet og kjøttbasert mat når det er jul. Derfor har vi laget et forslag til pålegg som gir sunne fettsyrer, masse vitaminer og mineraler og hjelper deg få mer grønnsaker inn i hverdagen.

Ingredienser:

1 moden avocado

1 ts sitronpepper

1 ss hakket rødløk

1/2 Paprika/ 1 tomat 2 2 knekkebrød

Inneholder 550 kcal.

Fremgangsmåte: Mos avocado med gaffel. Tilsett en liten ts sitronpepper i den moste avocadoen. Hakk så rødløk. Bland avocadoen og løken sammen og ha blandingen på  knekkebrødene. Hakk tomat og/eller paprika og dander på toppen.

= Nydelig og supersunt måltid.

Litt fakta:

Avocado er en frukt med høyt innhold av umettet fett og høyt energi-innhold. Å erstatte smør på knekkebrødet eller brødskiva med avocado kan være et godt grep for å få mindre mettet fett og mer umettet fett i kosten. Å gjøre en slik endring vil bidra til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet. Avocado er en super kilde til vitamin E, B6 og kopper. Vitamin E beskytter cellene våre mot oksidativt stress, mens B6 hjelper oss ha en normal energiomsetning. I tillegg har også avocado et høyt nivå av kalium som bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk, og folat som bidrar til å redusere utmattelse og tretthet.  Avocado er en superfrukt vi gjerne kan spise mer av i hverdagen!

Rødløk er litt mildere i smak enn gul løk og har lavt energi-innhold. I tillegg har den høyt innhold av kostfiber, som er gunstig for fordøyelsen vår. 

Tomat har også lavt energi-innhold og er en god kilde til vitamin C og betakaroten. Den har også et høyt innhold av kostfiber slik rødløk har. Betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen vår, og vitamin A er viktig for hud og hår. Vitamin C er viktig for et godt immunforsvar og hjelper kroppen å ta opp jern fra andre matvarer.  

Paprika har også lavt energi-innhold. Paprika har enda høyere innhold av vitamin C enn hva tomat har. Paprika har også en god dose kostfiber og vitamin B6.

Så da er det bare å nyte med god samvittighet! :)