... du er her

Varme scones

03.02.2019 - 12:31
Varme scones

Nytt år, men fortsatt snø, vinter og litt kaldt! Da er det ekstra godt med varm kveldsmat som kan nytes i godt selskap.

Denne oppskriften er overraskende enkel, og ikke minst veldig lite tidkrevende. Perfekt, ikke sant? Scones er også et godt alternativ om man plutselig får gjester og ønsker å severe noe godt til kaffen.

Du trenger:

300 g finmalt emmer (du kan bruke kun speltmel om du ønsker det)

200 g speltmel

2 ts bakepulver

1 ts salt

1 ss honning

0,5 dl olje – velg en som er smaksnøytral

2,5 dl melk

1 egg

Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Varm litt av melken på svak varme i en kasserolle og ha i honning. Rør ut honningen i melken. Ta kasserollen av platen og tilsett resten av melka, egg og olje.

Bland det våte i det tørre og rør forsiktig til alt blander seg godt. (Denne baksten egner seg best til å lage uten bakemaskin fordi hard elting kan ødelegge hevingen og gi hardt og flatt resultat!)

Form som en rund pizza på et stekebrett med bakepapir. Bruk en gaffel og prikk masse hull i deigen. Bruk en pizzakniv og del deigen opp i ønsket antall stykker, før du setter den i ovnen.

Stek i ovn på 225 grader i 10-13 minutter.

Avkjøl på rist!

Nyt med ost eller syltetøy😊

NB! Denne herligheten metter godt! Vi delte sconsen i 6 stykker og da er det hele 375 kcal pr. stykke. Pålegg kommer i tillegg.