... du er her

Utradisjonell torsk

06.02.2019 - 21:50
Utradisjonell torsk

Vet du at helsedirektoratet anbefaler fisk til middag 2 -3 ganger i uken, og gjerne fisk som pålegg i tillegg? Denne anbefalingen er vi for dårlige til å følge i Norge.

I tillegg viser forskning at flere av oss, særlig kvinner, får for lite jod i kosten.

Denne fiskemiddagen er en super kilde til jod, dessuten er den i tillegg sunn og næringsrik!

 

Det du trenger til 2 porsjoner:

2 gode stykker fersk torsk (eller frossen, som du har tint)

1 – 2 søtpoteter – avhengig av størrelse

Chilli

Litt olje

Litt smør

Litt salt og pepper

Ca. 0,5 dl melk

Grønnkål

 

Søtpotetstappe: Sett ovnen på 175 grader. Rensk søtpotet og del i biter på ca.1 cm, legg disse godt fordelt på et stekebrett. Ha 2 ss olje, chili i småbiter og litt salt og pepper i en skål. Rør sammen og pensle søtpoteten med marinaden. Sett stekebrettet i ovnen og bak til søtpoteten er mør. Dette tar ca. 20- 30 minutter. Når søtpoteten er ferdig bakt har du den i en kasserolle og moser med gaffel eller stavmikser. Ha i melken og rør sammen. Her trenger du ikke mer krydder enn det du hadde da du bakte poteten.

Grønnkål chips: Del opp grønnkål. Fjern stilken i midten og gni litt olje på hvert blad. Sørg for at oljen fordeles jevnt. Ha bledene på et stekebrett og dryss på litt salt(gjerne flaksalt om du har) Når søtpoteten er ferdig kan grønnkålen inn i ovnen på samme grader. Disse steker du 8 – 10 minutter, til de er gyldene og forhåpentligvis sprø😊

Torskefilet: Ha litt smør i stekepannen og ha i torsken når smøret har smeltet.

Krydre torsken med litt salt og pepper, stek på middels varme og bruk gjerne en skje å ha smeltet smør over mens du steker. Snu gjerne torsken innimellom så får du nydelig stekeskorpe på begge sider. Når du ser kjøttet spriker litt er den ferdig.

Dander torsk, søtpotet og grønnkålchips på tallerken og vipps så har du en sunn, næringsrik og god fiskemiddag.