... du er her

Brokkolipannekaker

16.05.2019 - 10:02
Brokkolipannekaker

Visste du at vi bør få i oss minst 300 gram grønnsaker per dag?

Dette tilsvarer for de aller fleste en god del mer enn det vi får i oss gjennom middagsmaten. Og poteten- den teller ikke som grønnsak i denne anbefalingen.

Derfor synes jeg det er spennende å lure inn litt grønnsaker der vi normalt ikke er vant til å ha de.

Litt utradisjonelt kanskje, og ikke like suksess bestandig, men denne oppskriften synes jeg ble ganske så god!

Det er ikke MASSE grønnsaker i denne oppskriften, men litt ekstra er bra det også! Dessuten blir jo pannekakene en god del sunnere siden brokkoli inneholder både vitaminer og mineraler. Spiser du to pannekaker får du faktisk i deg ¼ del av dagsbehovet for vitamin C.

 

Til 4 pannekaker trenger du:

2 egg

2 dl speltmel

2 dl vann

1 ts akasiehonning

½ ts kanel

1 ss chiafrø

1/3 ts kardemomme

Litt salt

4-5 buketter brokkoli, ca 1/6 av en hel brokkoli.

Jeg brukte kokt brokkoli, rester etter middagen. (Usikker på hvordan det vil funke med rå brokkoli når det gjelder smak!) 😊

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør de sammen. Du kan også piske alt sammen, men mos da brokkoli godt med en gaffel (funker kun om den er kokt) før du har i den. Du kan også bruke stavmikser.

La røra stå å godgjøre seg i 20- 30 minutter før du steker pannekakene i stekepanne med litt smør.

365 kalorier er for 2 pannekaker, eventuelle kalorier for pålegg kommer i tillegg.

Pannekakene er veldig gode med syltetøy eller ost.

Håper det smaker😊

 

Sigrid