... du er her

Nydelig ørretmiddag

16.05.2019 - 10:04
Nydelig ørretmiddag

Sunn og rask middag i tidsklemma

Vi har vel alle kjent på at det kan virke uoverkommelig å få til en sunn middag før man skal kjøre på fotballtrening, rekke trimturen med en venninne, eller bursdagen klokka seks. Kanskje har man også tusen andre ting man helst skulle rukket, i tillegg til både husarbeid og lekser med barna.

Derfor er denne middagen helt super! Du bruker nemlig kun ca. 10- 15 minutter på å ordne den, resten av tiden ordner deg seg selv. Det betyr at på 30 minutter har du sunn og god middag, som du egentlig kun har brukt 15 minutter på å lage😊 Ikke nok med det, du trenger kun 5 ingredienser + krydder.

Så, det du må handle inn er ørretfilet, mandelpotet, brokkoli, smør og melk. Av krydder er det greit å ha salt, pepper og dill.

 

Her er ingrediensene for 2 porsjoner:

  • 2 stk ørretfilet
  • ½ brokkoli
  • stk mandelpotet – antall avhenger av størrelse. Er det veldig store er det nok med 4 -5.
  • 1 ss smør.
  • 1,5 dl melk.
  • Litt salt, pepper og dill.

 

Så nå vil du vel ha fremgangsmåten?😊

Sett stekeovnen på 180 grader og finn frem en ildfast form. Ha ørretfilet i formen og krydre med salt, pepper og dill. Sett denne i ovnen, den skal stekes ca. 20 minutter, steketid vil variere litt fra ovn til ovn.

Fyll en middels stor kasserolle med vann og finn frem potetene. Vask potetene og skjær vekk stygge partier. Del opp i terninger med skallet på. Ha terningene i kasserollen og kok til de er møre. Tar ca. 10 minutter, når du bruker mandelpotet.

Ha vann i en annen kasserolle og del brokkolien i buketter. Ha litt salt i vannet og kok opp. Tilsett brokkolien når vannet koker og trekk kasserollen av platen. (Du kan vente med å koke opp vannet til brokkolien til poteten nærmer seg ferdigkokt, da har du 7-10 minutter du kan gjøre noe annet 😉)

Når poteten er ferdigkokt, hell av vannet. Mos potetene med en gaffel(for grovere mos) eller med stavmikser( for finere mos)  Tilsett en spiseskje smør og ca 1-1,5 dl melk.  Rør inn smør og melk mens du har kasserollen på den varme platen. Krydre med litt salt og pepper.

Håper du tester denne sunne og enkle hverdagsmaten! Husk at helsedirektoratet anbefaler fet fisk 2 -3 ganger i uka😊