... du er her

Ta det du har - gryte!

16.05.2019 - 10:07
Ta det du har - gryte!

Tar det man har = en herlig kyllinggryte!

Du vet, noen ganger MÅ man bruke av det man har i skapet, for ofte har man faktisk mer enn nok i skapet til å skape en nydelig rett av et eller annet slag. I alle fall er det slik hos meg! Og egentlig burde jeg gjøre dette oftere! «Dette er mye bedre enn gryterett i pose», fikk jeg høre. Jo takk for det, men det som er desto viktigere er at du får du en gryte proppfull av grønnsaker og gode næringsstoffer for kroppen. En god dose av det du skal ha i løpet av dagen får du nemlig i denne reste-gryta!!

Det jeg fant i skapet og kjøleskapet var paprika, søtpotet, rødløk, hvitløk, kokosmelk, rød curry paste og kikerter. Jo, og kylling da så klart! Men jeg tror faktisk denne gryta hadde vært veldig god uten kyllingen også😊

Oppskriften på denne gryta metter 4 stykker

Ingredienslista mi ble slik:

2 smakspaprika

1 rødløk

2 hvitløksfedd

1 boks kokosmelk

1 dl vann

1 ts rød curry past

1 boks kikerter (hermetisk)

1 søtpotet – stor

1 ss smør

4 kyllingfileter

 

Hvordan:

Smør en ildfastform og sett stekeovn på 200 grader. Ha kyllingfilet i forma og ha over bakepapir. Stek i ovnen i 20-30 minutter. Sjekk at kylling er gjennomstekt når du tar den ut😉

Hakk hvitløk i småbiter og brun i en kasserolle med smørklatten.

Hakk rødløk å ha i den etter kort tid. Ha så i currypaste og fres raskt. Ha i kokosmelk og la det putre mens du deler opp paprika og søtpotet i biter/terninger. Blir det lite veske tilsetter du litt vann. Skjær søtpoteten i 1*2 cm store biter. Ha i ca. 3 dl vann og resten av grønnsakene. La det hele putre og tilsett så skylte kikerter mot slutten av steketiden.

Del kylling i biter og ha i gryta!

Nysgjerrig på kaloriinnholdet i denne gryte – det er kun 585 kalorier pr porsjon!

Nyt :D