... du er her

Kylling i karri

29.08.2019 - 09:49
Kylling i karri

Karrikylling med blomkålris

Jeg liker aller best å lage maten min helt fra bunnen av, og ikke benytte ferdige sauser, poser eller halv-fabrikat. Enkelte ganger virker ferdigmat og halvfabrikat som den enkleste løsningen, men hver gang jeg velger å lage maten helt fra bunnen av blir jeg overrasket over at det svært sjelden egentlig tar noe lengre tid😉 Kanskje trenger du litt flere ingredienser, men du må jo på butikken å handle uansett.

Oppskriften under er nok til 3 -4 voksne, og tar slettes ikke så lang tid å lage. Det som tar litt tid er å kutte opp alt som skal i gryta, men når du smaker det ferdige resultatet kommer det til å være verdt det!

 

Til retten trenger du:

800 g kyllingfilet – den deler du i terninger

Litt grukemeie – til å krydre kyllingen med

1 boks kokosmelk

1 løk – hakkes i biter

1 -2 smakspaprika – deles opp i skiver

3 gulerøtter – deles i tynne skiver

4 ts curry paste – jeg brukte rød

1 – 1,5 ss tomatpurè

1 kinesisk hvitløk – hakkes i småbiter

2-3 cm raspet ingefær – her kan du bruke mer om du ønsker sterkere ingefær-smak

½ sitron– kun saften

1 ss sukker

 

Til blomkålrisen trenger du:

1 blomkålhode – dette raspes

1/2 sitron – saften

½ ts salt og pepper

2 ss smør

 

Fremgangsmåte:

Del opp alle ingrediensene så du har det klart før du starter. Også det du trenger til blomkålrisen.

Ha 2 ss kokosmelk(det harde på toppen av boksen) i gryten – gjerne i jerngryte om du har. Tilsett så hvitløk, løk og ingefær og la dette frese noen minutter. Tilsett så currypaste og tomatpurè. La dette også frese en liten stund før du tilsetter de øvrige ingrediensen, med unntak av lime og sukker.

La så dette putre på middels varme, mens du steker kyllingen i egen stekepanne.

Når kyllingen er ferdig stekt, blander du i litt sukker og lime i gryten din og smaker til sausen. Når den er som du ønsker tilsetter du kyllingen i gryta.

Nå kan den putre mens du steker blomkålrisen.

 

Fremgangsmåte Blomkålris:

Legg den raspa blomkålen på en tallerken og ha over sitronsaft, salt og pepper.

Ha så smør i en stekepanne og la dette varme seg godt opp. stek blomkålen mens du rører jevnt hele tiden. Tar kun 2-3 minutter før den er ferdig.

 

Nå er retten klar – håper det smaker😉

Mvh Sigrid