... du er her

Turbar

29.08.2019 - 09:42
Turbar

Turbar

Sommeren er plutselig over, det er kaldere i lufta og høsten nærmer seg.

For noen starter favoritt-tida av året med fargerik natur, sanking av frukt, bær, sopp og det naturen måtte by på. For noen er det nytt barnehage- eller skoleår som er i startfasen.

Hva passer vel bedre da enn en hjemmelaget turbar? Perfekt som snacks i tursekken eller skolesekken. Litt digg påfyll som er fritt for hvitt sukker, og heller naturlig søtet med honning. Baren har en god mengde fiber som metter godt, høy andel omega 3 og relativt lavt innhold av fett.

Dette er ikke noe man bør spise ubegrenset av, men det kan være et godt alternativ når man er på tur og trenger litt energipåfyll. Fint som et mellommåltid, eller for å dekke søtsug😉

Oppskriften er enkel, men det tar litt tid fordi blandingen skal svelle og så både stekes og tørkes. Jeg beregner litt over en time, selv om du slettes ikke trenger å være på kjøkkenet så lenge! Selve lagingen tar under 30 minutter.

 

Så for å lage denne digge turbaren trenger du:

250 g aprikos

100 g linfrø

50 g havremel

150 g havregryn

1 ts kanel

1 ts havsalt

50 g tørr quinoa

Litt gogjibær – eller annet fyll. Du kan også bruke hakket sjokolade, tørkede bær eller frukt.

Pure:

1 dl eplejuice

1 dl bringebær

4 ss honning

 

Fremgangsmåten er enkel. Hakk aprikos i mindre biter, jo mindre jo seigere og bedre til å binde seg sammen blir massen. Ha så i det tørre og bland godt. Har du en foodprossesor kan du bare ha alle ingrediensene (uten pure) i den og kjøre til en god og seig masse.

Lag så pureen, mos bringebær og bland sammen med eplejuice og flytende honning. Bare bruk foodprossesor til å blande dette også, evt stavmikser. Har du ikke noen av delene, bruker du en gaffel😉

Bland pureen sammen med eksisterende ingredienser og la så dette stå å svelle i ca. 30 minutter.

Dekk en ildfastform på 20*30 cm med bakepapir og klem massen godt ned i formen. Har du mindre ildfastform vil barene bli litt tykkere og kan kreve lengre steketid. Del massen opp med en pizzaskjærer til ønsket bar-størrelse. Stek på 180 grader i ca. 20-30 minutter. Ta så ut barene og fordel de utover på stekebrettet. Sett brettet inn i avslått ovn og sett døra på gløtt, slik at de tørker. La barene tørke i ca. 30 minutter.

Oppskriften gir ca. 14 barer og hver bar gir 160 kalorier.