... du er her

Lettvint fiskemiddag

25.09.2019 - 13:20
Lettvint fiskemiddag

Lettvint fiskemiddag med høstens grønnsaker

Høsten er her og det er sesong for neper, beter og rotgrønnsaker.

I dagens middag har jeg derfor brukt det jeg hadde av grønnsaker på en enkel å kjapp måte, og dermed fått det som vanligvis kanskje er en tradisjonell middag litt mer spennende.

Denne middagen vil jeg si er en sunn fast-food variant, som for det meste lager seg selv. Tilberedningen tar verken mye mer tid eller innsats enn det tar å steke en pizza Grandiosa.

Du trenger Lofoten fiskekaker, eller den fiskekaken/fiskeburgeren du finner med høyest andel fisk. Lager du selv er jo det helt supert, men i dag har jeg valgt å gjøre det enkelt. Tilbehør var potet og diverse beter og rotgrønnsaker.

Til 4 porsjoner brukte jeg:

4 fiskekaker – en pr person (kan være greit å beregne ut fra størrelsen😉)

8 poteter- 2 pr person (ut fra størrelse på poteten)

1 rødbete

1 polkabete

1 gul bete

1 persillerot

½ sellerirot

1 ss smør

 

Så kommer dagens innsats for å få til middagen.

Ha potet i en kjele og kok til den er mør. (Har du det travelt, eller du har store poteter, kan du dele poteten i to) Du kan også velge å dampe poteten.

Fiskekakene kan du legge i en ildfastform og sette i stekeovnen på ca 180 grader. Da kan de stå der til betene er ferdig stekt og poteten er ferdig kokt.

Så kommer det som faktisk krever litt innsats! Skrell grønnsakene og del opp i små terninger. Jo mindre terninger jo raskere steketid. Jeg tok ca 1- 1,5 cm store biter. Smelt smør i stekepannen og stek grønnsakene på middels varme. Disse må de røre i en gang iblant.

 

Vipps rask, sunn og enkel hverdagsmiddag! Håper det smaker.