... du er her

Sukkerfri julemarsipan

17.12.2019 - 20:13
Sukkerfri julemarsipan

 

Jula bringer med seg deilig mat, drikke og masse godsaker! I tillegg til at maten som serveres i jula ofte er ekstra næringsrik og feit, forsyner vi oss ofte to porsjoner fordi vi sitter lenge rundt bordet og koser oss sammen:)

Til vanlig er det kanskje bare lørdag kveld vi koser oss litt ekstra, men nå er godsakene tilgjengelig hele juleuka, og for enkelte kanskje i hele desember.

Dette er absolutt ikke ment som noe skremselspropaganda, for hvis jula varer kun den uka det faktisk er jul, så er det jo det du spiser resten av året som teller! De sier jo at man ikke legger på seg mellom jul og nyttår, men mellom nyttår og jul😉

Uansett, jeg har laget en oppskrift til dere som har litt mindre kalorier enn originalen, og som påvirker blodsukkeret i mindre grad.

Jeg synes denne oppskriften smaker helt nydelig, men noen kan synes at sukrin-melis gir en litt kjølig smak. Oppskriften gir ca. 37 marsipankuler

Du trenger:

100 g mandelmel  eller malte mandler

70 g sukrinmelis

1 ts sukrin gold

2 eggehviter

Bland de tørre ingrediensene og tilsett eggehviter. Rør dette godt sammen. La deigen stå å hvile et par timer i kjøleskapet.

Rull til kuler eller trykk ut med former. Ønsker du marsipan med farge, kan du tilsette konditorfarge. For enda sterkere farge, kan du ha litt konditorfarge på hendene når du ruller ut!

Totalt er det 17 kalorier i hver kule.

Disse marsipankulene er også fine julegaver, særlig til besteforeldre, tanter og onkler som har alt de trenger😉

Husk at de må oppbevares i kjøleskap! Så skriv det på pakken om du gir de bort😊