... du er her

Bringbærsorbet

09.01.2020 - 08:40
Bringbærsorbet

Sliter du med søtsug etter jula, har det blitt mye søtt og nå er det plutselig slutt? For noen er det ny hverdag. Kanskje tenker du å ha lørdagsgodt igjen, men ikke noen ting i ukedagene? Dette betyr ikke at man ikke kan kose seg i ukedagene også, man må bare tenke litt alternativt!

Hverdagsdessert kan være både sunt og godt. Denne bringebærsorbeten er enkel å lage, smaker super friskt og dekker søtsuget på en hverdag. Dette er en dessert med fine byggeklosser for kroppen!!

Ingredienser:

2,5 dl frosne bringebær

1 ss sukrin-melis

100 g vaniljekesam

2 biter hakket mørk sjokolade

Fremgangsmåte:

Kjør bringebær, vaniljekesam og sukrin-melis i en blender. Sørg for at bringebærene er frosne slik at du får en sorbet! Ha sorbeten i to fine serveringsglass.

Hakk så mørk sjokolade og dryss over.

…..

Så hvorfor er denne desserten så sunn og godkjent som hverdagsdessert?

Bringebær er en super kilde til vitamin C som styrker immunforsvaret vårt og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Den inneholder også masse kostfiber som er gunstig for fordøyelsen vår!

Vaniljekesam har høyt proteininnhold, nesten dobbelt av vaniljeyoghurt og har også mindre sukkerarter. Den setter god smak og gir litt metthet av desserten.

Sukrin melis er en naturlig sukkererstatning som ligner vanlig melis. Denne har en liten mengde søtning fra steviaplanten og du trenger svært liten mengde for å gi søtsmak! Den er 100 % naturlig og inneholder ingen kalorier.

Mørk sjokolade sies å være godt for hjertet og ha positiv effekt på blodårene våre. Det er flavonoidene i den mørke sjokoladen som gir denne effekten. Disse fungerer litt som antioksidanter og demper skadelige forandringer i kroppen vår. De hjelper å bevare arterienes fleksibilitet og elastisitet og de hjelper mot høyt blodtrykk og stress. Men selvsagt alt med måte! Ikke for mye, en god regel er en liten bit hver dag😊

Totalt gir hele denne desserten 245 kalorier, men deles fint på to porsjoner! Da har du sunn og næringsrik dessert som kan nytes med den beste samvittighet!