... du er her

Proteinbrød

09.01.2020 - 08:38
Proteinbrød

Nytt år og flere av oss har som mål å spise sunnere, lage mer mat fra bunnen av, trene mer osv. Nytt år og nye muligheter! Her får du en saftig brødoppskrift som ikke er spesielt tidkrevende, og som er både sunn og god! Du trenger ca 20 minutter på å lage røra, og så må du jo helst være hjemme den timen brødet skal stekes da 😉 Ganske fort gjort! Og ferskt brød til nista og frokost- det er utrolig digg!

Har du bestemt deg for å være litt mer observant på kaloriene i maten du spiser står kaloriinnholdet i brødet på slutten av teksten og vi har delt på ca. antallet brødskiver vi fikk av vårt brød!

Her får du oppskriften:

Du trenger

300 g cottage cheese

200 gram mager kesam

4 egg

250 g speltmel

250 g havregryn

1,5 ts bakepulver

1 ts salt

Sett ovn på 175 grader! Ha så cottage cheese, kesam og egg i en bolle/food-prosessor og mos eller kjør til en klumpfri blanding.

Tilsett deretter resterende ingredienser og la deigen svelle i ca. 10 minutter. Fordel så deigen i en brødform med bakepapir. Bruk en våt slikkepott for å fordele deigen/røra jevnt i forma.

Smør litt vann på toppen av brødet og dryss over litt solsikkefrø.

Stek på nederste rille i ca. 60 minutter.

La det avkjøle litt før du tar det ut av forma og la det avkjøle videre på en rist!

Brødet holder seg saftig i noen dager på kjøkkenbenken.

 

Brødet har hele 2600 kalorier, men det metter godt, så du spiser kanskje færre brødskiver enn normalt? Vi fikk ca. 20 brødskiver, så ca 130 kalorier pr skive.

 

Håper du liker brødet og får sunn og god niste fremover!