... du er her

Grønn smoothie

13.08.2020 - 11:44
Grønn smoothie

Til denne ffriske smoothien trener du:

50 g fersk spinat

1 banan

½ lime – saften

Litt raspet ingefær

2 dl naturell biola

Evt litt vann for ønsket konsistens

 

Smoothie er genialt, det kan både fungere som et lite mellommåltid eller som et hovedmåltid- alt etter hva du putter oppi.  Denne smoothien er i mellom -kategorien, da den inneholder totalt 198 kalorier. Smoothien gir deg litt karbohydrater for rask energi via banan, men også en del protein og litt fett gjennom biolaen. I tillegg får du kostfiber, vitamin A, folat, vitamin C, vitamin K og kalium fra spinat. Ja, og i tillegg litt vitamin E, B6, kobber og magnesium, for spinat er nemlig en supergrønnsak som er proppfull av næringsstoffer kroppen vår trenger. Spinat regnes som en bladgrønnsak og dermed får du også 1/6 del av den anbefalte mengde grønnsaker du skal ha pr. dag. Altså litt på vei der i alle fall😉 I tillegg får du en ½ frukt gjennom bananen. Fra ingefær får du også en god dose kostfiber og kalium. Kalium bidrar til normalt blodtrykk, mens kostfiber er viktig for en sunn fornøyelse. 

 

Tenker du gjennom hvordan inntaket ditt av frukt og grønt er i løpet av en dag? Når du anbefalingene på 300 gram grønnsaker og 200 gram frukt? Smoothie kan være en praktisk måte å «lure» inn mer frukt og grønnsaker både for voksne og barn. Å  få barn til å spise mer frukt og grønt kan av og til være en utfordring, men smoothie er jo så godt! 

 

Det er mye bedre med en enkel smoothie som tilbehør til måltidet enn juice/saft/brus😉 NB: Barn under 1 år bør ikke ha særlig mye spinat pga innehold av nitritt. Så husk det om du lager til minien i huset også😉

 

 Håper det smaker!!