FYLTE SQUASH
Skikkelig digg hverdagsmiddag. Denne tar litt tid å lage, men jeg lover det er verdt det:D Retten smaker nydelig og har masse grønnsaker.
Jeg bruker økologisk squash i denne retten, siden man spiser skallet, men dette er selvfølgelig valgfritt.
Du trenger:
1 squash
200 g karbonadedeig
140 g tomatpure
4 stk sjampinjong
½ dl fløte
2 porsjoner kokt ris
Ca 1 dl raspet ost
1 liten gul løk
1 kinesisk hvitløk
2 ss smør
Litt salt og pepper.
Del squash i 2, skrap ut mesteparten av innholdet, men la det være igjen et par mm av det hvite kjøttet. Ta ut eventuelle steiner fra innholdet du har tatt ut, og hakk resten i små biter.
Smelt smør i stekepanne
Legg squashskallene på et stekebrett med bakepapir og pensle med litt av det smelta smøret.
Stek skallene midt i ovnen på ca. 180 grader i ca. 7 minutter.
Ha hakket løk og hvitløk i stekepannen, med smør -restene. Når løken er gylden tilsett kjøttdeig. Krydre med litt salt og pepper. Tilsett squash og sopp, og la steke til det er gjennomstekt.
Tilsett så tomatpure og litt fløte, la dette putre på lav temperatur i noen minutter.
Sett på ris til koking.
Fordel kjøttblandingen i de stekte squash-skallene og dryss over raspet ost.
Stek i stekeovnen på ca. 200 grader til osten er gylden.
Server med kokt ris.
Denne retten inneholder 520 kalorier pr porsjon og hele 300 gram med grønnsaker pr porsjon.