... du er her

Kylling og grønnsaksris

01.02.2022 - 10:28
Kylling og grønnsaksris

Kylling og grønnsaksris

Dette er en relativt enkel middagsoppskrift, men den krever litt tid da retten må koke en stund før den er ferdig.

Retten er veldig fin å varme opp, så det er heller ikke noe i veien for å lage den dagen før. Bare vær obs på at det kreves litt ekstra væske om man varmer opp, ellers kan maten brenne seg i gryta.

I denne middagen får du en god dose av 4 ulike grønnsaker😊

 

Oppskriften passer til 4 voksne

 

Du trenger:

1 ss smør

1 kinesisk hvitløk

1 løk

1 butternut gresskar

1 blomkål

2 poser fullkornsris – boil-in-bag (ikke boila in bag😉)

4 kyllingfileter

500 ml kyllingkraft

¼ ts paprika krydder

¼ ts karri

¼ ts basilikum

½ ts gurkemeie

1 ss rød currypaste

 

Fremgangsmåte:

Hakk hvitløk og løk i små biter. Del blomkål og gresskar i små biter, ca 1-2 cm store.

Ha smør i en jerngryte e.l og surr løk og hvitløk.

Tilsett så cyrrypaste og la det surre sammen et lite minutt.

Ha så i kyllingkraft. Tilsett deretter blomkål og gresskar.

La dette koke mens du deler opp kylling.

Del kylling i små biter og stek denne i en egen stekepanne. Dryss over krydder og rør godt mens kyllingen steker. Stek denne til den er gjennomstekt.