... du er her

Tomatsaus - bolognese

16.03.2023 - 11:47
Tomatsaus - bolognese

Pasta bolognese

Hjemmelaget pastasaus er nydelig – og ikke minst en perfekt mulighet til å lure inn det meste av grønnsaker.

Finner du grønnsaker i kjøleskapet som er litt sliten i kanten, litt myk og kanskje ikke så fristende – bruk dem i denne retten.

Jeg har brukt de grønnsakene jeg hadde, men sausen funker også med brokkoli, blomkål eller mer paprika, gulrot og løk, det meste vil smaksmessig gjemmes av tomaten.

Du trenger:

1 fedd hvitløk

1 løk

1 squash – uten skall

3 små paprika

2 ts sukker

3 ss tomatpure

Litt salt og peper

2 bokser hakket tomat

1-2 dl kyllingkraft

1 pk røde linser

1 pk karbonadekjøttdeig

2 porsjoner tagliatelle

 

Pastasaus:

Del alle grønnsakene i biter.

Ha smør i en kasserolle – fres løk, hvitløk til det er blankt. Tilsett så paprika, gulrot og sqaush. Tilsett tomatpure og surr litt.

Tilsett så kyllingkraft, hakket tomat, sukker og litt salt og pepper. La dette surre på svak varme, slik at det koker lett. Kjerne i 1 -2 timer slik at væskemengden reduseres og smaken setter seg.

Tilsett linsene og kjør blandingen i stavmikser.  Tomatsausen er nå ferdig.

(NB: Denne mengden tomatsaus ble for oss nok til 3 middager. Vi er 2 voksne og en på 2 år.

Så lag gjerne mye du også, så du kan fryse ned og ha til flere middager)

 

Stek kjøttdeig og tilsett 1/3 del av sausen. La det gjerne surre litt sammen.
Kok pasta og server.

Håper du liker pastaretten med masse grønnsaker😊