Matmuffins
Disse er perfekt til å fryse og ta opp en eller to til matpakken.
Muffinsene har masse smak og er saftige😊
Oppskriften gir ca. 20 stk. Fyll formene kun 2/3 fulle, hvis ikke kommer de over kanten.
Du trenger:
1 dl havremel
1,5 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete grov
1,5 sammalt hvete fin
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
4 egg
4 dl yoghurt naturell
Litt olje fra soltørka tomat i olje
150 g fetaost
100 g soltørka tomat
Litt basilikum – helst fersk
4 skiver spekeskinke, delt i små biter.
Fremgangsmåte:
Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
Visp sammen egg, yoghurt og olje i en annen bolle. Bland deretter dette med det tørre.
Del fetaost i småbiter, hakk opp soltørka tomat, hakk basilikum og hakk spekeskinke. Så vender du dette forsiktig inn i blandingen.
Fordel blandingen i muffinsformer, ca. 20 stk. Fyll de 2/3 fulle.
La muffinsene steke på 200 grader i ca. 22-25 minutter. Avkjøl på rist.
Server gjerne med litt salat. Nyt dem ferske eller frys og ta opp til lunsj.
NB – de satt litt fast i mine muffinsformer, så ta de ut fra formene litt forsiktig så ikke halve muffinsen blir igjen i formen😉