... du er her

Matmuffins

08.02.2024 - 19:42
Matmuffins

Matmuffins

Disse er perfekt til å fryse og ta opp en eller to til matpakken.
Muffinsene har masse smak og er saftige😊

Oppskriften gir ca. 20 stk. Fyll formene kun 2/3 fulle, hvis ikke kommer de over kanten.

 

Du trenger:

1 dl havremel

1,5 dl hvetemel

1 dl sammalt hvete grov

1,5 sammalt hvete fin

2 ts bakepulver

0,5 ts salt

4 egg

4 dl yoghurt naturell

Litt olje fra soltørka tomat i olje

150 g fetaost

100 g soltørka tomat

Litt basilikum – helst fersk

4 skiver spekeskinke, delt i små biter.

 

Fremgangsmåte:

Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.

Visp sammen egg, yoghurt og olje i en annen bolle. Bland deretter dette med det tørre.

Del fetaost i småbiter, hakk opp soltørka tomat, hakk basilikum og hakk spekeskinke. Så vender du dette forsiktig inn i blandingen.

Fordel blandingen i muffinsformer, ca. 20 stk.  Fyll de 2/3 fulle.

La muffinsene steke på 200 grader i ca. 22-25 minutter. Avkjøl på rist.

Server gjerne med litt salat. Nyt dem ferske eller frys og ta opp til lunsj.

 

NB – de satt litt fast i mine muffinsformer, så ta de ut fra formene litt forsiktig så ikke halve muffinsen blir igjen i formen😉