... du er her

Sterkere rumpe

28.08.2018 - 16:11
Sterkere rumpe
3 uker

Ja, så flott at du er her! Velkommen til et program for å styrke setemuskulaturen! :D

Du tenker kanskje at du skal bli med på dette programmet fordi det er " i tiden" med en saftig og rund bakende? Greit nok. Men vet du at det er andre og langt viktigere grunner til å trene rumpa? 

Rumpa samarbeider både med hofta, ryggen og knærne dine. Om baken ikke brukes, må hofteleddene, ryggmusklene og baksiden av lårene bære en stor del av belastningen. Det kan føre til ryggsmerter og vonde knær.  Sterke setemuskler skaper større stabilitet for knær og rygg.

Å trene baken og styrke setemusklene fører til at:

 • Du får bedre holdning Setemusklene holder nemlig bekkenet, og dermed kroppen, i riktig stilling når du sitter, står og beveger deg.
 • Du skåner ryggen Du har kanskje hørt at du skal løfte med beina? Skal du løfte på riktig måte må faktisk både muskulaturen i beina og baken være i form. Om du ikke har nok krefter i beina og rumpa er det lett å kompensere ved å overbelaste musklene i ryggen, noe som kan gi skader og smerter. 
 • Du beskytter ryggsøylen Om du har nok styrke i muskulaturen i beina og setet, vil denne muskulaturen hjelpe til å hindre at du får støt mot ryggsøylen ved gange, løping og hopping 
 • Du øker styrken din Rumpemuskulaturen, sammen med magemuskulaturen, utgjør kroppens kraftsenter, og bidrar til styrke og kraft både i dagligdagse gjøremål og under trening
 • Du øker forbrenningen Trener du de store muskelgruppene som rumpe, lår og rygg øker du forbrenningen din. Når du trener rumpe får du alltid også automatisk trening av lår og rygg, da de fleste øvelsene også involverer denne muskulaturen.

  Så da er det bare å sette igang! 
 • Programmet er enkelt og består av 6 økter. Vi legger opp til at du skal gjøre to økter i uka. Øktene har progresjon både i forhold til vanskegrad og tid vi jobber. Om du ikke ønsker å gå så fort frem i progresjonen som vi foreslår, kan du godt ta hver økt to eller tre ganger før du beveger deg videre til neste økt. 

  UKE 1 

  1. økt:  Rumpe 1
  2. økt:  Rumpe 2

  UKE 2 

  1. økt: Rumpe 3
  2. økt: Rumpe 4

  UKE 3 

  1. økt: Rumpe 5
  2. økt: Rumpe 6

   LYKKE TIL MED PROGRAMMET! Håper det passer for deg! :) 

   Mvh Oss her på Livegym