Med innhold av både grovmel, svisker, epler, linfrø, og chiafrø er disse muffinsene proppfulle av kostfiber og fantastiske for fordøyelsen.
Epler, chiafrø, svisker, valnøtter og linfrø gjør også at du får i deg masse antioksidanter, mineraler, flerumettede fettsyrer og vitaminer!
Så hva venter du på? Her er oppskriften!
Ingredienser:
Epler- 3 stk
Svisker - 150 g
Valnøtter - 50 g
Hvetemel - 2 dl
Sammalt rugmel, fint - 3 dl
Chiafrø - 2 ss
Linfrø - 2 ss
Vaniljesukker - 2 ts
Natron - 2 ts
Salt - 1/2 ts
Vann - 3 dl
Nøytral olje - 2 ss
Honning - 1 god ts
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader
Mos svisker, riv epler og hakk valnøtter
Bland hvetemel, rugmel, chiafrø, linfrø, vaniljesukker, natron og salt i en bolle
Løs opp honningen i vannet(lunkent) og tilsett olje.
Bland vått og tørt og tilsett til slutt revne epler, svisker og valnøtter.
Fyll 14-16 muffinsformer nesten fulle(Muffinsene kan sitte litt fast i muffinsformen rett etter steking, pensle evnt litt smør/olje i formene for å unngå dette) og stek midt i ovnen i ca 20 minutter.
Tid: ca 30 min
Kcal/muffins: ca 140
Ps! Muffinsene holder seg veldig godt og er minst like gode etter et par dager om du oppevarer dem i plast.