... du er her

5:2 dietten

17.09.2018 - 23:04
5:2 dietten
2 Uker

5:2- dietten betyr at man to av syv dager i uken faster. Vi har laget ENKLE, BILLIGE og HVERDAGSLIGE retter for fastedagene. 

Hvilke dager i uken du ønsker å faste er helt opp til deg, og det trenger heller ikke være de samme to dagene i hver uke. De resterende fem dagene i uka spiser du helt som vanlig, så hva du spiser og drikker disse dagene er helt opp til deg selv. 

Vi gir deg her forslag for matinntak de to fastedagene hver uke. Planen trenger ikke å følges til punkt og prikke, men poenget er at du ikke skal overstige 500 kcal om dagen som kvinne eller 600 kcal om dagen som mann. I vårt forslag prøver vi å holde matvolumet oppe, og fokusere på at det du spiser skal være mettende, slik at sultfølelsen reduseres. Vi fordeler de 500 kcal over tre måltider, så man kan fylle på litt og litt gjennom dagen. Husk å drikke godt(kalorifrie drikker) Både vann, te og kaffe er greit. Kalorifri saft og brus om du “må” ;) 

Med 5:2- dietten kan du regne med en vektnedgang på ca 0,5 kilo uka. Om du ikke ønsker å gå ned så mye i vekt kan du redusere til 6:1, altså at du faster kun en dag i uka og spiser normalt i seks dager.

Faste er positivt for mer enn vektnedgang, faste har i følge studier fler andre mulige helsebringende effekter som tregere aldring og reduserte betennelsestilstander i kroppen. Så hvorfor ikke prøve om dette kan være noe for deg? 

Vi har laget ENKLE, BILLIGE og HVERDAGSLIGE retter. Ikke noe stress :) 

 

UKE 1

1. FASTEDAG      

Frokost: Stekt egg med salatblad

 Ingredienser: 1 egg                                               

                       6 blader kinakål          

                       1/2 agurk                   

Et stort glass vann(gjerne med noen dråper sitron)

Kaffe eller te (uten melk eller sukker) 

Fremgangsmåte: Stek et egg i teflonpanne(uten smør eller olje) Dander seks blader kinakål på et fat, legg egget på toppen. Dryss over ønsket krydder.

 

Lunsj: Skyr med blåbær

Ingredienser: Et beger Skyr(valgfri smak)              

                     100 g blåbær                                   

Et stort glass vann ( gjerne med noen dråper sitron) eller kalorifri saft/brus om du “må";) 

Kaffe eller te (uten melk eller sukker) 

Fremgangsmåte: Ta et beger skyr i en romslig skål, strø over blåbær. Nyt.


Middag: Torskepakke og babyleaf-salat

Ingredienser:

200 g kokt torsk                  

1 kokt gulrot                          l

1 pakke babyleafsalat           

1 ss kesam(1% fett)             

Krydder etter smak

Fremgangsmåte: Ta et stykke aluminiumsfolie og legg på torsk i gode biter sammen med små terninger med gulrot, en klatt kesam og valgfritt krydder. Pakk aluminiumsfolien godt sammen som en pakke. Stek midt i ovnen på x grader i x minutter. Dander på fat med babyleaf.

 

UKE 1

2. FASTEDAG      

Frokost:   Havregrøt

Ingredienser:

1 dl havregryn     

2 dl vann

Litt salt

1 ss rosiner

Fremgangsmåte: Kok havregryn, vann og rosiner i ca 5-10 min. Smak til med salt.

Et stort glass vann(gjerne med noen dråper sitron)

Kaffe eller te (uten melk eller sukker) 

 

Lunsj:   Salat med kalkunfilet og rugsprø

Ingredienser:

1/2 pakke Prior kalkunfilet           

1/2 agurk                                  

2 tomater                                     

1/2 pakke ruccola                        

1 skive rugsprø                        

Et stort glass vann (gjerne med noen dråper sitron) eller sukkerfri saft/brus om du “må” 

Kaffe eller te (uten melk eller sukker) 

Fremgangsmåte: Lag salat av ruccola, agurk og tomat. Strimle en halv pakke kalkunfilet og bland inn sammen med ønsket krydder. Nyt sammen med en skive rugsprø.

   

Middag: Gratinert blomkål og brokkoli med Prior kalkunfilet

Ingredienser:

1/2 Blomkål   250 g                     

1/2 Brokkoli   125 g                  

1/2 pakke Prior kalkunfilet                 

20 g Norwegia/Jarlsberg            

Et stort glass vann (gjerne med noen dråper sitron) eller sukkerfri saft/brus om du “må”;)

Kaffe eller te (uten melk eller sukker) 

Fremgangsmåte:

Skjær opp blomkål og brokkoli i bunter og legg i ildfast form(gjerne med teflon eller med bakepapir i bunnen), fordel strimlet kalkunfilet over og topp med et tynt lag med ost. Stek midt i ovnen på x grader i x minutter

  

UKE 2

1.FASTEDAG      

 Frokost: Et beger med Skyr, valgfri smak          

Ingredienser:

Et beger Skyr- valgfri smak

Et stort glass vann(gjerne med noen dråper sitron)

Kaffe eller te (uten melk eller sukker) 

 

Lunsj: Rugsprø med fiskekake

Ingredienser:

2 rugsprø                                            

2 fiskekaker (Fiskemannen 60% fisk)   

1 tomat                                             

Et stort glass vann (gjerne med noen dråper sitron) eller sukkerfri saft/brus om du “må”;) 

Kaffe eller te (uten melk eller sukker) 

Fremgangsmåte: Ta to rugsprø, legg på en halv skivet tomat på hver. Topp med fiskekaker(del de gjerne i to og stek raskt i teflonpanne uten smør/olje)

  

Middag: “Tomatsuppe" med gulrot og egg

Ingredienser:

1 boks hakka tomat(gjerne med valgfri smak))       

1 stor gulrot                                                                      

1 terning Maggie klar kjøttbuljong             

Et kokt egg                                           

Evnt litt søtning(uten kalorier)

Et stort glass vann (gjerne med noen dråper sitron) eller sukkerfri saft/brus om du “må”;)

Kaffe eller te (uten melk eller sukker) 

Fremgangsmåte: Tøm en boks hakka tomat i en teflonkjele, tilsett en gulrot i små biter og en terning buljong. Småkok i 5-10 min. Smak evnt til med søtning.

 

UKE 2

2.FASTEDAG    

Frokost: Mager kesam med eple og kanel

Ingredienser:

1/2 beger Tine mager Kesam(1% fett)                 

1 eple                                                      

Litt kanel

Et stort glass vann(gjerne med noen dråper sitron)

Kaffe eller te (uten melk eller sukker) 

Fremgangsmåte:

Ta et halvt beger(150 g) mager kesam i ei skål, del et eple i biter og bland inn. Dryss over kanel om du ønsker.


Lunsj: Salat med kalkunfilet og kokt egg:

Ingredienser:

1/2 pakke Prior kalkunfilet           

Et kokt egg                               

2 tomater                                          

1/2 agurk                                   

Salat blader                                 

Et stort glass vann (gjerne med noen dråper sitron) eller sukkerfri saft/brus om du “må” 

Kaffe eller te (uten melk eller sukker) 

Fremgangsmåte: Hardkok et egg.  Kutt salatblader, agurk og tomat i passe biter, strimle kalkunfilet og del opp egget og bland sammen med grønnsakene. Strø overønsket krydder.

 

Middag: Fiskekaker med potet og raspa gulrot

Ingredienser:

2 fiskekaker (Fiskemannen 60% fisk)  

1 potet                                            

1 raspa gulrot                           

Et stort glass vann (gjerne med noen dråper sitron) eller sukkerfri saft/brus om du “må” 

Kaffe eller te (uten melk eller sukker) 

Fremgangsmåte: Stek to fiskekaker i teflonpanne, kok en potet, rasp en gulrot. Ha litt salt på poteten og gjerne noen sitrondråper over den raspede gulroten.

 

GRATULERER!!!