... du er her

16:8 dietten

24.10.2018 - 21:29
16:8 dietten
3 Uker

Dette er ikke en diett som inneholder bestemte måltider, men en periodisk faste som du innfører samtidig som du beholder din vanlige diett. Prøv i 3 uker og se om dette kan være noe for deg :) 

 

På 16:8 dietten har du et spisevindu på 8 timer og faste i 16 timer hvert døgn(eller de døgnene du ønsker) Hvor det passer best for deg å legge de 8 timene du inntar mat er opp til deg selv, og kan justeres til den enkelte ut fra om du f.eks. er A,- eller B-menneske og om du jobber turnus. 

 

Velger du å innta siste måltid kl 18.00 på kvelden, skal du altså ikke spise før kl 10.00 på dagen etter. Så her blir det altså en litt tidlig kveldsmat og en litt sen frokost. Vann, te og kaffe kan nytes i fastetimene. Du bestemmer når det er mest praktisk for deg å ha dine 8 spisetimer.

 

I de 8 timene du spiser kan spise det samme som du spiser til vanlig. Dette gjelder også om målet med periodisk faste er vektnedgang. Grunnen til at dietten gir vektnedgang er at de fleste sammenlagt inntar mindre kalorier enn vanlig når de ikke spiser noe i de 16 timene med faste. Om du i tillegg tenker litt over hva du spiser, kommer selvfølgelig vektnedgangen til å bli større. Pass uansett på å få i deg de mineralene og vitaminene du trenger.

 

Men mål om vektnedgang er ikke den eneste grunnen til å forsøke 16:8 dietten. Det er forskning som viser sammenheng mellom faste og lengre liv. Faste kan virke positivt både på kolesterol, blodtrykk og blodsukker! 

 

16:8 dietten sin styrke, i tillegg til at forskning viser helsegevinst, er at den er enkel å følge! De fleste dietter har strenge regimer, nye oppskrifter, avanserte handlelister, veiing og måling. Og du må gjerne unngå maten du liker aller best. På 16:8 dietten trenger du kun å følge med klokka. Dette gjør at dette er en diett som det er enklere å holde seg til over tid. Kanskje du klarer å gjøre dette til en ny livsstil som gir deg et lengre, slankere og sunnere liv.

 

Om du er syk, gravid, har problemer med blodsukker eller undervekt bør du ikke gå på diett uten å ha forhørt deg med lege.

 

Lykke til med periodisk faste og gi oss gjerne tilbakemelding om hvordan dert går! Smile

 

Mvh Oss her på Livegym