... du er her

Lavkalori

01.12.2018 - 23:54
Lavkalori
1 uke

Mandag:

Frokost: Yoghurtskål + en pære (221 kcal)

Lunsj: 3 *Rugsprø med ost (133 kcal * 3 = 399 kcal)

Mellommåltid: Yoplait (65 kcal) , 5 valnøtter (70 kcal)

Middag: Tomatsuppe (431 kcal)

Mellommåltid: 1 banan (100 kcal)

Kveldsmat: Cottage cheese med bær (160 kcal)

Kalorier: 1446

 

Tirsdag:

Frokost:Havregrynsgrøt (330 kcal)

Lunsj: Speltlompe med pålegg (242 kcal)

Mellommåltid: En skive kålrot (30 kcal)

Middag: Kylling med avocado (309 kcal)

Mellommåltid: Kokt egg (80 kcal)

Kveldsmat: Tomatsuppe (431 kcal)

Kalorier: 1422

 

Onsdag:

Frokost: Rugsprø med ost* 3 (133 kcal * 3 = 399 kcal)

Lunsj: Yoghurtskål + en pære (231 kcal)

Mellommåltid: En gulrot (30 kcal)

Middag: Seikake (420 kcal)

Mellommåltid: Yoplait (65 kcal) og 5 valnøtter (70 kcal)

Kveldsmat: Cottage cheese med bær (160 kcal)

Kalorier: 1375

 

Torsdag:

Frokost: Havregrynsgrøt (330 kcal)

Lunsj: Cottage cheese med bær (160 kcal)

Mellommåltid: Rugsprø med ost (133 kcal)

Middag: Laks i form (496 kcal)

Mellommåltid: Eple (50 kcal)

Kveldsmat: Yoghurt naturell (241 kcal)

Kalorier: 1410

 

Fredag:

Frokost:Cottage cheese med bær (160 kcal)

Lunsj: Rugsprø med ost* 3 (133* 3= 399 kcal

Mellommåltid: Yoplait (65 kcal) og 5 valnøtter (70 kcal)

Middag: Tex-mex kylling (422 kcal)

Mellommåltid: Kokt egg (80 kcal)

Kveldsmat: Yoghurtskål (171 kcal)

Kalorier: 1367

 

Lørdag:

Frokost: Yoghurt naturell (241 kcal)

Lunsj: Speltlompe med pålegg (242 kcal)

Mellommåltid: En skive kålrot (30 kcal)

Middag: Biff med grønnsaker (420 kcal)

Mellommåltid: 1 banan (100 kcal)

Kveldsmat: Havregrynsgrøt (330 kcal)

Kalorier: 1363

 

Søndag:

Frokost: Havregrynsgrøt (330 kcal)

Lunsj: Rugsprø med ost * 2 ( 133 *2 = 266 kcal)

Mellommåltid: En gulrot (30 kcal)

Middag: Pannestekt laks (470 kcal)

Mellommåltid: Yoplait (65 kcal) og 5 valnøtter (70 kcal)

Kveldsmat: Speltlompe med pålegg (242 kcal)

Kalorier: 1473


Frokost/lunsj/kveldsmat:

Cottage cheese med bær:

50 g cottage cheese

1 yoplait yoghurt

½ eple

Litt ferske bringebær

160 kcal

 Rugsprø med ost:

1 rugsprø

2 skiver hvitost

½ eple

133 kcal

Yoghurt naturell:

175 g yoghurt naturell

10 g honning

3 stk mandler

6 stk cashewnøtter

Vend honningen inn i yoghurten og hakk nøtter og mandler å ha i. 

241 kcal

Havregrynsgrøt med egg:

1 dl havregryn

1 ½ dl ekstra lettmelk

1 egg

1 ts kanel

God neve bær

½ eple

Ha havregryn i en kjele sammen med melk og kok opp.  På slutten av koketiden tilsetter du et rått egg, rør dette hurtig inn i grøten. 

Ha i skål og dryss på kanel, bær og hakket/raspet eple.

Kcal 330 

Yoghurtskål:

1 yoplait dobbel 0 - med blåbær

½ dl havregryn

1 dl blåbær

Bland i skål og nyt!

171 kcal

Speltlompe med skinke:

2 speltlomper

½ avocado

4 skiver kokt skinke

Litt Sitronpepper

242 kcal


Middager:

 1. Tomatsuppe:

– NB Oppskrift til 4 porsjoner ! Fin som lunsj, kveldsmat også!

Innhold:

5 ss smør – 25 g

½ ts mineralsalt

1 gul løk

2 fedd hvitløk

2 gulrøtter

1 paprika

500 ml grønnsaksbuljong eller kraft

2 bokser finhakket hermetisk tomat (400 g pr boks)

1 ts tørket basilikum

Kcal: 528 i hele retten 132 kcal pr porsjon

Tillegg til en porsjon suppe:

2 hardkokte egg

4 ss rømme

Totalt pr porsjon med tilbehør: 431 kcal

 2. Kylling og avocado:

1 kyllingfilet (125 g)

1 blad isbergsalat

1/8 ts pepper

¼ ss rapsolje

1 tomat

½ liten avocado

½ hvitløksfedd

¼ ss epleeddik

¼ salt

1/8 ts pepper

Fremgangsmåte:

Knus og rens hvitløk.

Del avokado og tomat i terninger, og kylling i biter.

Stek kylling i olje i ca 5 minutter, og krydre med salt og pepper.

Ta opp kyllingen og sett til side.

Stek tomater og hvitløk i ca 5 minutter.

Krydre med eddik, salt og pepper.

Ha i kylling og avokadoterninger, og bland forsiktig.

Strø over hakket basilikum, og server sammen med en stor og god salat.

Kcal: 309 kcal

 3. Hjemmelagde Seikaker:

Du kan velge å kjøpe fiskekake, velg da den med høyest andel fisk!

125 g sei

¼ ts salt

¼ ts sitronpepper

2 mandelpoteter

1 egg

0,4 dl kremfløte

0,4 dl helmelk 

(evt bare enten helmelk eller fløte, i 0,8 dl)

½ hvitløk

½ løk (mindre om du ikke vil ha sterk løksmak)

1 ss gressløk

Hvordan: 

Del potet i båter – ha på ønsket krydder og stek i stekeovn på 200 grader i ca. 20 min (til gjennomstekt).

Hakk løk og stek i teflonpanne slik at den blir myk.

Ha i hvitløk halvveis i steketiden- og litt salt og pepper.

Skjær fisk i biter og kjør i foodprosessor til en seig farse. 

Ha i egg og rør litt, spe med melk/fløte og rør til passe konsistens. 

Rør i løk og gressløk.

Ha litt smør i stekepannen og form som fiskekaker,  stek til de er gyldne og gjennomstekt.

Totalt: 420 kalorier

 4. Laks i form:

125 g Brokkoli 

125 g Laks

Krydre laks med salt og pepper

Til ostesaus:

1 dl Ekstra lettmelk

1 ss Hvetemel

½ dl Hvitost

1 ss Strøkavring

Litt salt og malt muskat

Hvordan:

Kok opp vann og ha i brokkoli i buketter når vannet har kokt.

Skjær fisken i stykker og legg den i en smurt ildfast form.

Dryss salt og pepper på fisken og legg avrent brokkoli på toppen.

Rør melk og hvetemel sammen i en kjele til saus. Kok opp under omrøring. Smak til med salt og muskat. Tilsett så osten.

Slå saus over fisk og brokkoli, strø over strøkavring. 

Stek til den har fått en gylden overflate, ca. 30 minutter på 200 grader på nederste rille. 

Tot: 496 kcal. 

 5. Tex-mex kylling:

1 stk kyllingfilet (125 g)

1 ss chunky salsa

1 ss creme fraishe

2 skiver hvitost

1 ss vårløk

¼ avocado

1 ss mais

Fremgangsmåte:

Del kyllingfilet på langs, åpne som en bok.

Legg fileter på et bakepapir eller smurt stekeplate.

Ha i chuncy salsa, vårløk, mais, rømme og revet ost.

Gratiner i ovnen på 200 grader i ca 20-30 minutter.

Serveres med avocado og evt litt salat.

Totalt: 422 kcal

 6. Biff med grønnsaker:

Ingredienser:

1 biff-filet (125 g)

¼ brokkoli

1 gulrot

½ paprika

½ løk

1 dl sursøt-saus

Litt salt og pepper

Hvordan: 

Del grønnsaker i båter og fordel sursøt-saus over. Bak grønnsakene i 200 c i 25 – 30 minutter – steketid avhenger av hvor møre du ønsker grønnsakene. Krydre biff med salt og pepper og stek biffen i stekepannen.

 7. Pannestekt laks:

Ingredienser:

1 filet laks

½  blomkål

Litt revet muskatt

Salt

Hvit pepper

½  neve dill

¾  dl ekstra lettmelk

2 ss olje

Hvordan:

Kok blomkål i vann til den er myk, men ikke overkok! Hell av vannet og mos blomkålen med en rotmoser eller gaffel. Skal være litt grov! Smak til med salt, hvit pepper og muskat. Stek laks i en panne med litt olje. Ta fisken ut av pannen og hell melk i pannen. Gi den et kjapt oppkok slik at fiskesmaken setter seg i melken. Tilsett dill og salt. Ha blomkålstappe på tallerken, hell melk over og plasser laks på toppen. Håper det smaker! 

Handleliste:

Kjøtt:

Kyllingfilet 250 g

Seifilet 125 g

Laks 250 g

Biff – 125 g

Krydder:

Kanel – 4 ts

Mineralsalt – ½ ts

Basilikum 1 ts

Pepper – ¼ ts

Salt – 1 ¼ ts 

Sitronpepper 1 ½ ts

Malt muskatt ½ ts

Hvit pepper 1/8 ts – du kan bruke vanlig pepper

Tørrvarer:

Rugsprø – 9 stk

Honning – 20 g

Valnøtter – 20 stk

Mandler – 6 stk

Cashewnøtter – 12 stk

Sursøtsaus – 1 dl

Speltlompe  - 6 stk

Havregryn – 5 ½ dl

Grønnsaksbuljong – 1 terning

Hermetisk tomat – 2 bokser

Rapsolje – 2 ¼ ss

Eplecidereddik – ¼ ss

Strøkavring – 1 ss

Salsa – 1 ss

Mais – 1 ss

Kjøle/frysevarer:

Cottage cheese – 200 g

Yoplait yoghurt – 11 stk

Hvitost  - 25 skiver, ca. 

Yoghurt naturell 350 g

Ekstra lettmelk – 8 dl

Helmelk/fløte – 1 dl

Egg – 11 stk

Smør - 25 g

Rømme - 9 ss

Kokt skinke -12 stk

Grønnsaker:

Eple – 13 stk

Bringbær – 20 stk

Blåbær – 70 stk (du kan kjøpe frosne bær også, men ta de da opp litt før bruk)

Løk – 1 ½ stk

Hvitløk – 3 stk

Gulrot – 5 stk

Paprika 2 ½ stk

Isbergsalat – 1 blad – kan sløyfes om du ikke ønsker å kjøpe en hel salat bare for så lite. Alternativt lag litt salat i tillegg til de middagene det ikke er noe grønt på

Tomat 1 stk

Avocado – 3 ½ stk

Mandelpotet – 2 stk

Gressløk – 1 ss

Brokkoli 1 stk

Vårløk – 1 ss

Blomkål – ½ stk

Dill – En liten neve

Banan – 2 stk

Kålrot – ½

Hvis du får rester av grønnsaker som ikke blir brukt kan du fint ha litt ekstra i middagene eller spise litt mer som mellommåltider. Også de dagene det ikke er grønnsaker som mellommåltid. Dette utgjør ikke så mye på kaloriene og er gunstig snacks for kroppen. 

 LYKKE TIL!!! :)