... du er her

Nytt år - sunn middag

03.01.2019 - 19:34
Nytt år - sunn middag

 

Nytt år og sunnere middag

I dag har jeg laget en sunn og balansert middag basert på restene fra nyttårskalkunen! Det ble kalkunskiver med stekte grønnsaker og bakt søtpotet. I tillegg ble det en liten spiseskje maisstuing som «saus»- siden det var igjen litt rester av mais også. Å bruke opp rester er langt bedre enn å kaste mat! :) 

Ingredienser(nok til en middagsporsjon):

2 -3 skiver kalkun

½ søtpotet

½ rødløk

½ paprika 

Litt maisstuing – som består av mais, fløte og smør – ikke det sunneste tilbehøret der altså, men veldig godt;) 

Alternativ til maisstuing kan være rømme/creme fraiche/kesam krydret med ønsket krydder, eller tilsatt ferske urter. Det er mye smak i det andre tilbehøret også, så strengt tatt er det ikke nødvendig med saus/dressing. 

Fremgangsmåte:

Sett stekeovn på 200 grader. Skrell søtpotet og del den i ca.1 cm tjukke staver. Legg stavene på et stekebrett med bakepapir, ha over litt 1 ss olje og krydre med chillipulver. Søtpoteten skal så bakes i 30-40 minutter.

På slutten av steketiden kan du legge inn kalkunskivene om du ønsker å ha dem varme. Pass evnt på skivene ikke ligger for lenge, det er lett at de blir tørre. Kalkunen kan også fint spises kald sammen med det varme tilbehøret.

Varm ønsket mengde mais i litt kremfløte. Når blandingen har blitt varm har du i en liten spiseskje med smør, litt salt og pepper, deretter moser du blandingen med stavmikser. Blir det for løs koker du den litt etter miksing.

Del paprika og rødløk i biter og stek i stekepanne, gjerne med litt smør for smakens skyld. Smøret kan selvfølgelig sløyfes, men da kan det være greit å krydre grønnsakene med litt salt.

Dander på fat og NYT :) 

Mvh Sigrid:)