... du er her

Nytt år- nye muligheter! :)

03.01.2019 - 13:14
Nytt år- nye muligheter! :)
JEG VET! Du føler deg proppmett etter jula. Og du har en heller uggen følelse i kroppen. Og du føler dessuten at du har det SKIKKELIG travelt! Med å gå ned i vekt, få skikkelig sprett på den litt slappe stussen, bli i superform, springe Marathon, eller i det minste å komme inn i yndlingsbuksa i løpet av neste uke! Yndlingsbuksa som du ikke har brukt på 14 år.

 

Men stopp opp et lite sekund …………… før du hiver deg på heftige treningsprogrammer, melder deg inn på et dyrt treningssenter (med et års bindingstid!) eller betaler i dyre dommer for en matplan. Først av alt bør du nemlig senke skuldrene og ta en reality-check! 

 

Hva er egentlig realiteten? Din? Min?

1. Du har det ikke travelt. Du har et helt nytt blankt år foran deg. Klarer du å ha et lengre perspektiv enn de føste ukene i januar er sjansen for at du skal lykkes med dine mål så ekstremt mye større! Små endringer over tid er gjennomførbare og gir betydlige resultater! :) Store endringer kun i januar fører som regel kun til skuffelser. HUSK DET!! 

2. Det du ikke hadde tid til før jul har du nok heller ikke tid til nå. Verden har ikke endret seg fordi om du føler deg litt oppblåst- eller smellfeit- etter jula.  Ikke meld deg inn på treningssenteret om det ikke er realistisk at du får tid til å trene der! Det fører kun til frustrasjon og penger ut av vinduet. Det her er nesten litt flaut å fortelle. Men grunnen til at jeg vet dette er at jeg selv meldte meg inn på et treningssenter ei stund før jul. Tenkte jeg kunne få litt inspirasjon til nye timer på Livegym. Det var tåpelig av meg. Grunnen til at jeg startet Livegym var jo fordi jeg ikke hadde tid til å trene på treningssenter. Jeg har fremdeles ikke tid, viser det seg. Så nå betaler jeg 500,-/mnd for å ikke trene på treningssenter. Det må jeg gjøre i enda 10 måneder. Jeg gremmes!

3. Fordi om jula er over er det andre ting som skjer. Bursdager. fester. Overraskelser. Jeg bare sier det. Det er ikke lurt å bestemme seg for at man f.eks. ikke skal spise sukker på en måned. Om du da ikke VIL mislykkes. Bestem deg heller for noe du klarer. Bestem deg for å spise mer grønt. Mindre rødt kjøtt. Prøv gjerne periodisk faste noen dager i uka. Eller begrens en uvane. Men lag et opplegg for deg selv som du vet er gjennomførbart. Og som kan endres på. Skulle du faste på tirsdag, men blir bedt i bursdag- så vær så snill å takke ja! Du kan faste en annen dag :) Det er helt greit. Personlig følger jeg ingen “diett”, men det er mange som synes det er greit med litt hjelp. Kanskje i alle fall som en kickstart. Vi har flere matplaner på Livegym som du kan teste ut. Kanskje vi har en plan passer for deg :) Men om du tester ut en plan- husk at det er lov å justere litt selv. Du får spise kake i bursdag! Og drikke prosecco på bryllupsdagen. Uansett.

4. Du er mest sannsynlig ikke toppidrettsutøver. Ikke for å være frekk altså, men du er neppe det. Så ikke start januar med å trene sju ganger i uka. Da holder du ikke mange ukene før du gir opp. Start heller med to ganger i uka. Kanskje en halvtimestid i slengen. Gjerne en kort økt med tabata(intervalltrening) som hjelper deg å få opp pulsen. Og så litt styrke. Litt styrke kan du forsåvidt gjøre hver dag. Det gjør jeg. Noen knebøy mens jeg ser på tv. Utspark bak mens jeg rører i middagen. Noen pushups mot kjøkkenbenken mens jeg hjelper ungene med leksene. Jeg tuller ikke altså, jeg gjør faktisk det. Ellers trener jeg på Livegym et par ganger i uka både for å øke muskelmasse og holde meg i god form. I tillegg går jeg turer med hunden min, Tyra :) 

5. Det her kommer sikkert som en bombe. Men du liker nok fremdeles ikke å løpe. Altså om du ikke likte det før jul da. Jeg liker heller ikke å løpe. Det er den kjedligste treningsformen for meg. Men mange bare ELSKER å løpe. Mens jeg elsker step. Det er gøy, synes jeg. Poenget er bare at det kan være lurt å prøve å finne en treningsform du liker. Eller i det minste ikke misliker. På Livegym har vi et bredt utvalg av økter. Flere tusen! Det skal ikke være nødvendig drepe treningsgleden i fødselen ved å pine seg gjennom økter man misliker. I følge mine løpende venner kan man faktisk finne løpegleden om man bare er utholdende nok og jobber med saken. Og løper mye og ofte. Mulig det. Men jeg trener heller noe annet i stedet. Ikke for å være vanskelig, asså. Men livet er for kort.... ;) 

Hva som er dine ønsker og mål for 2019 vet bare du! Jeg bare ønsker at du skal tenke gjennom hvilke mål du setter deg og HVORDAN du skal nå dem. Lag mål som er realistiske. Og prøv å nå dem på en måte som passer inn i LIVET DITT. Jeg har funnet en måte som passer for meg. Jeg fokuserer lite på trening og mat. Jeg trenger ikke det. Fordi vanene mine passer inn, blender, flyter.......sammen med livet mitt. Trening og mat skal ikke styre hverdagen din. Det finnes så mange viktige ting i livet. LEV, NYT og VÆR SNILLl! Vær snill mot deg selv, andre og moder jord :) 

Jeg ønsker dere et riktig godt nytt år!

 Store klemmer fra Marte