... du er her

Ryggprogram

13.02.2019 - 10:38
Ryggprogram
3 uker
Forebygging og "behandling" av ryggproblemer
Ryggproblemer er et veldig vanlig helseproblem. 80% av den norske befolkning vil i løpet av livet få problemer med ryggen. Ryggproblemer koster samfunnet hele 13-15 milliarder årlig!
De fleste ryggsmerter kan heldigvis bedres ved hjelp av trening. For å unngå tilbakevendende ryggsmerter, vil det være smart å styrke muskulaturen i mage og rygg- kjernemuskulaturen. Det vil også være viktig å opprettholde god bevegelighet i rygg og bekken når man begynner å kjenne på smertene. Dette kan som regel gjøres ved generell aktivitet.

Vår instruktør Wenche har tidligere selv vært hardt rammet av ryggproblemer og har derfor ekstra fokus på området. Hun har derfor laget et ryggprogram som kan benyttes forebyggende, men også for deg som allerede kjenner på smerter.

Håper du vil ta deg tid til å bli med! :) 

Programmet er enkelt og består av 6 økter. Vi legger opp til at du skal gjøre to økter i uka. Øktene har progresjon. Om du ikke ønsker å gå så fort frem i progresjonen som vi foreslår, kan du godt ta hver økt to eller tre ganger før du beveger deg videre til neste økt. Dette kan du og ryggen din bestemme. Du kan ta flere økter i uka eller bruke lenger tid enn de estimerte tre ukene på å komme deg gjennom programmet. Wenche benytter en treningsball på økt 2, 3, 4 og 5. Har du ikke ball kan du også benytte et par store sofaputer eller liknende. I økt 3 benytter Wenche også strikk, rockering og vippebrett. Improviser med å lage utstyr eller gjør modifiserte øvelser om du ikke har det du trenger. :) 

UKE 1 

  1. økt: Rygg 1
  2. økt: Rygg 2

UKE 2 

  1. økt: Rygg 3
  2. økt: Rygg 4

UKE 3 

  1. økt: Rygg 5
  2. økt: Rygg 6

 LYKKE TIL MED PROGRAMMET! Håper det passer for deg! :) 

 Mvh Oss her på Livegym