... du er her

Hverdagspizza

16.02.2020 - 18:20
Hverdagspizza

Dette er en pizza som er like god til hverdags som til helg.

Den metter godt, er proteinrik og litt annerledes enn den tradisjonelle hjemmelagde pizzaen.

Den kan oppleves litt tyngre fordi bunnen er laget av havremel, men er veldig saftig og du blir mett av færre stykker enn du normalt blir på vanlig hjemmelaget pizza. I alle fall opplevde jeg det😉

For å få inn litt ekstra grønnsaker, som de aller fleste av oss trenger, kan du gjerne lage en god salat til. Da kan du bruke resten av kesamboksen og hakke litt hvitløk, og kanskje noen urter, i den. Så kan du servere pizza med hvitløksdressing og salat!

 

Du trenger:

Bunn:

300 g havremel

2 egg

125 g kesam

2 ts bakepulver

½ ts salt

2 – 2,5 dl vann

 

Pizzafyll:

2,5 ss kremost naturell light

2,5 ss rød pesto

200 g skinke

1 hel hakket paprika

2 kuttede vårløk

Raspet ost – ca. 150 g

Basilikum

 

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader. Rør sammen ingrediensene til pizzabunnen, deigen skal være ganske klissete. Så lar du den svelle i 10 minutter. Deigen vil bli fastere under svellingen pga havremelet. Smør så pizzabunnen jevnt utover en bakebrett med bakepapir, ca 1,5 cm tykt.

Stek i ovnen i 15 minutter, fiks fyllet mens du venter😉

Bland kremost og pesto godt i en skål. Hakk paprika, vårløk og rasp ost.

Ta pizzabunnen ut av ovnen, smør på kremost og pesto -blanding, dryss over paprika, vårløk, hakket skinke, krydre med litt basilikum og dryss over hvitost til slutt.

 

Etterstekes på 200 grader til osten er smeltet og gyllen.

 

Pizzaen har 2500 kalorier, deler du i 8 store, deilige stykker får du 312 kalorier pr stykke!

Til sammenligning vil en vanlig hjemmelaget pizza med karbonadekjøttdeig, tomatsaus, ost og hvetemel havne på ca 3500-4000 kalorier, så denne varianten er litt snillere kalorimessig og dermed også litt mer passende til hverdags😊 Både på grunn av innhold og kalorier!