... du er her

Sunnere granola

13.05.2020 - 10:09
Sunnere granola

Grunnen til at jeg kaller den sunnere granola er at jeg har brukt sukrin sirup gold som søting, noe som gir mindre stigning av blodsukkeret. Noen typer granola inneholder svært mye sukker og er derfor ikke et særlig godt frokostalternativ. Denne oppskriften er ikke bare litt sunnere, den er også enkel å lage og porsjonen er såpass stor at du har granola ei god stund. Ønsker du likevel å lage dobbel porsjon kan du gjøre det, men da bør du fordele den på to stekebrett og steke i to omganger!

Hele porsjonen fylte hos meg et liters og et halvliters norgesglass.

Men det minker daglig, og det er vel et godt tegn! 😊

 

Du trenger:

250 g havregryn – lettkokte

60 g solsikkekjerner

50 gram gresskarkjerner

40 gram sesamfrø

50 gram linfrø

1 ts salt

2 ss sukrin sirup gold – sukker

150 gram grovhakkede valnøtter

2 ss olje

200 gram sukrin gold – flytene

 

Fremgangsmåte:

Bland først alle de tørre ingrediensene godt i en stor bolle.

Ta deretter den flytende sukrinen, oljen og eplejuicen i en kasserolle og varm dette raskt så det blander seg.

Hell deretter det flytende over det tørre og rør godt. Sørg for at det blir godt blandet og alt binder seg sammen.

Smør blandingen utover på et bakebrett i et jevnt lag.

Stek så på 140 grader i 1 time. Blandingen bør vendes hvert 10-15 minutter i ovnen for at granolaen skal bli jevnt stekt.

 

Jeg synes denne granolaen ble passe søt, særlig om den skal brukes i fruktyoghurt. Den passer også perfekt i en skål melk med frukt eller bær, eller som topping på en smoothiebowl😉 Den er litt mindre søt enn kjøpt granola!

 

Om denne granolaen oppbevares i en tett beholder holder den i ca. 1 måned😉

 

Denne oppskriften gir ca. 500 gram granola. Kaloriene i hele porsjonen er 3640 kalorier. Hvis en porsjon er 15 gram tilsvarer dette ca. 125 kalorier😊