... du er her

Hjemmelaget grønnsakssuppe

25.06.2020 - 08:00
Hjemmelaget grønnsakssuppe

Lyst til å lage en supersunn, lett og enkel middag? Denne kan du velge å lage vegetarisk eller med kjøtt, den er like god uansett.

 

Grønnsakssuppe kan være en super mulighet til å få inn mer grønnsaker i hverdagen. De aller fleste av oss spiser faktisk mindre grønnsaker enn hva myndighetene anbefaler oss og det er veldig synd siden grønnsaker gir viktige vitaminer og mineraler som kroppen trenger. Du får også masse kostfiber og antioksidanter. Det kan være med å styrke immunforsvaret og gjøre oss mer rustet mot ulike sykdommer.

Det anbefales 300 gram grønnsaker pr dag- og her teller ikke poteten😉

Kanskje du skal ta en sjekk da og se hvor mye grønnsaker du spiser pr dag? Husk å se gjennomsnittet på uka også. Kanskje spiser du pannekaker en dag, og da skal du ha mye paprika på knekkebrødet for å fylle opp dagsbehovet ditt!

 

Kickstart på grønnsaker får du i alle fall med denne suppa. Som du ser gir oppskriften 6 porsjoner, men den er helt super å varme opp og kan fint brukes som lunsj dagen etter.

Porsjoner: ca. 6 porsjoner.

½ søtpotet

½ kålrot

2 gulrøtter

4 poteter

Litt purreløk

1,5 liter vann

2 grønnsaksbuljongterninger

Ca. 1 – 1,5 liter vann.

1 liten pakke kjøttboller

 

Start med å skrelle grønnsaker og hakk i ca. like store deler. Jeg delte i terninger på 2 cm.

Kok så opp vannet og rør ut buljongterningene. Så har du i grønnsakene.

NB: Om du har potet som blir raskt kokt – eks mandelpotet bør du vente litt med å tilsette denne. Evt kan du dele opp potet i litt større biter enn de andre grønnsakene.

Når grønnsakene har kokt i ca.10 minutter sjekker du med en gaffel. Om grønnsakene begynner å bli møre tilsetter du kjøttbollene.

Hvis du ser at veldig mye av vannet har kokt bort kan du tilsette litt mer vann slik at det faktisk blir en suppe og ikke en gryte!

Ønsker du vegetarisk rett trenger du ikke tilsette kjøttbollene😉

Server gjerne med en hvitløksbagett.

 

Kalorimessig er dette er svært mager middag. Oversikt ser du under.

1 porsjon suppe uten kjøttboller = 73 kalorier.

1 porsjon suppe med kjøttboller = 173 kalorier

Husk å legg til om du serverer med hvitløksbagett!