... du er her

Laksepakke på grillen

25.06.2020 - 13:10
Laksepakke på grillen

Sommer og grillsesong!

I flere deler av landet har vi så langt vært svært heldige med sommerværet. Sol og varme byr på herlige dager ute, og ofte frister det kanskje lite å stå på kjøkkenet.

For mange er det å grille noe som forbindes med sommer, og noen griller stort sett hele sommeren igjennom. Det jeg observerer er at det for svært mange blir mye kjøtt- ofte marinerte varianter, og mengder pølse,burger o.l som havner på grillen. Ofte glemmer vi ukas fiskemåltider og kjøttet tar en enda mer dominant rolle i middagsmåltidet.

Derfor skal du i dag få en oppskrift som tar minimalt med tid og som er et av ukas måltider med fet fisk :) Du kan fint ordne denne middagen klar samtidig som frokosten slik at kun grillingen gjenstår når du blir sulten på ettermiddag😉

 

Til to porsjoner trenger du:

2 store firkanter med aluminiumsfolie

2 store poteter

1 stor gulrot/2 middels

2 sjalottløk

½ brokkoli

2 ss smør (litt til å smøre folien)

2 ss creme fraiche

Litt salt, pepper, dill og evt chilli/paprika/potetkrydder e.l

Finn frem folien og smør den med et tynt lag smør – dette for at grønnsakene ikke skal sette seg fast.

Rensk alle grønnsakene som har skall, del potet i terninger på 1-1,5 cm, del gulrot i skiver, sjalottløk i biter og brokkoli i små klaser.

Legg alle grønnsakene på folien og rør litt rundt så de blander seg godt. Legg på ½ ss smør pr pakke.

Legg så laksefileten på toppen. Dryss over litt salt, pepper, dill og ønsket krydder. Her ble det brukt potetkrydder og det var veldig godt! Vær obs på at om du velger grillkrydder så inneholder ofte dette en del salt, så da kan du redusere mengden salt du bruker.

Ha en god ss creme fraiche over laksen og pakk så alt godt inn i folien. Det er viktig at folien blir tett.

Så er det bare å grille! Jeg brukte kullgrill og på skikkelig varm grill og  maten ferdig på 12 -15 minutter.

Ingen flere ingredienser, alt inne i pakken😊

Pr porsjon – ca 500 kalorier😊