... du er her

Hjemmelaget jordbæris

21.07.2020 - 22:20
Hjemmelaget jordbæris

Hjemmelaget is i sommervarmen

Sommer, sol og varme forbindes av mange med is. For enkelte mye is!

Ingen krise det, men det kan fort bli både mye kalorier, sukker og tilsetningsstoffer som kroppen vår har det best uten😊 I tillegg vil det for de minste ta mye plass i magen som kanskje går på bekostning av viktig og næringsrik mat! Her får du derfor en is som sunn, lav på kalorier og har et slikt innhold at du med god samvittighet kan servere den hele dagen. Både som frokost, mellommåltid eller kveldsmat!

Isen er svært enkel å lage og krever ikke noe særlig utstyr annet enn en blender/stavmikser e.l

 

Av ingredienser trenger du:

250 gram frosne jordbær – du kan selvfølgelig bruke ferske, men de er jo rimelig dyre nå, så de ferske synes jeg rett å slett man heller bør nyte som de er😉

2 dl vanilje kesam

Litt vann om jordbærene er helt frosne (0,2-0,5 dl)

Hvordan:

Kjør jordbær og vaniljekesam til en smooth konsistens i en blender. Ha i litt og litt vann hvis din blender ikke klarer å få til jevn masse.

Ha så massen i iskremformer. Har du ikke former kan du eksempelvis kjøpe små engangskopper du har isen i eller små shotglass i plast- og så stikke en ispinne i når du har hatt i massen.

Jeg fikk til fem is i mine former, men antall avhenger jo av type form.
Totalt vil denne mengden inneholde 320 kalorier, så bare ta denne summen å del på antall is du får om du ønsker å vite kalorimengden.

Dette er is som smaker som smoothie, ikke som søt, sukkerholding kremis som vi er vant til😉 Men den er frisk og god, passer perfekt som et mellommåltid i sommervarmen!