... du er her

Pasta med scampi

02.08.2020 - 15:13
Pasta med scampi

Veldig god sommerrett. Lett og perfekt i sommervarmen.

 

Scampi er magert og kalorifattig, kun 90-100 kalorier pr 100 gram. Som kombinasjon med pasta er scampi perfekt- for da får du en ingrediens som er kaloririk og en kalorifattig og dermed blir ikke retten så kaloririk til tross for at det er en pastarett.

 

Retten er veldig enkel å lage og tar ikke særlig lang tid.

 

Del alle grønnsakene i biter, størrelse er litt avhengig av hva du ønsker selv. Hvis du ønsker grønnsaker som er litt stekt bør du først starte med å steke disse i en stekepanne. Enten i teflonpanne eller i en jernpanne med litt smør (smør ikke medregnet i kalorimengden). 

 

Kok opp vann med litt salt og ha i pasta når vannet koker. Husk at fersk pasta trenger svært kort koketid. 

 

Når pastaen er kokt i noen få minutter (ikke ferdig kok) heller du av vann og erstatter dette med matfløte. Så koker du raskt opp matfløte og pasta. Tilsett samtidig grønnsakene og krydre med salt og pepper.

 

Stek scampi rask i stekepanne, kun litt på hver side. 

 

Dander litt pasta i en dyp tallerken og ha scampi over! 

 

Skal du ha gjester kan du dandere tallerkenen med en urt som basilikum på toppen som pynt.

 

 

 

Det du trenger:

 

3 store sjampinjonger

 

½ -1 spisspaprika – litt etter hvor mye du ønsker

 

Scampi – jeg brukte scampi med chili og hvitløk – bruker du naturell kan du gjerne steke hvitløk i litt smør og deretter surre scampien raskt sammen med denne. Pakken min inneholdt 170 gram scampi. 

 

Kokt fersk pasta  - 300 gram

 

3 dl matfløte

 

Salt og pepper

 

 

 

Denne middagen tilsvarer ca. 3 -4 porsjoner.

 

Kalorier pr porsjon blir da ca. 317-423 kcal. Slett ikke ille til å være en pastarett!

 

Og det beste med alt, retten smaker nydelig😉