... du er her

Pitabrød med kylling

15.09.2020 - 08:00
Pitabrød med kylling

Kjapp og digg hverdagsmiddag

Pitabrød med kylling og grønnsaker.

Denne oppskriften kan du lage på en veldig kjapp og lettvint måte, eller du kan legge ned litt mer innsats å få en middag som er helt hjemmelaget. Men hva du velger er opp til deg! Denne middagen gir også mulighet til å få inn hele regnbuen av grønnsaker i en middag, bare ta de grønnsakene du har i kjøleskapet eller de som ser mest fristende ut på butikken. Jeg har skrevet opp de grønnsakene jeg brukte, men du kan selv velge de du liker best!

Lag pitabrød selv – følg oppskriften under.

Du trenger:

25 g fersk gjær

3,5 dl vann

Ca. 500 gram speltmel (du kan også bruke hvetemel, da noe mer mel 520-540 gram)

1 ts sukker

½ ts salt

2 ss olivenolje

Denne oppskriften vil gi totalt 8 pitabrød. Disse er enkle å bake ut og blåser seg som regel godt opp i ovnen.

Fremgangsmåte: Rør ut fersk gjær i lunket vann. Ha i olje. Arbeid så inn sukker, salt og speltmel.

La deigen heve til dobbel størrelse! Husk å sett på stekeovn på ca 250 grader og la denne bli varm og klar til du baker ut. Bak ut til 8-10 pitabrød – avhengig av størrelsen du ønsker. Du lager runde emner og kjevler ut. Brødene bør være ca. 0,5 – 1 cm tykke. Så fort du har bakt ut alle, setter du de rett i ovnen så de ikke hever noe i etterkant. Videre heving skal skje i ovnen, der blåser de seg opp.

Steketid ca. 10 minutter, men følg med! Steketid avhenger av ovn.

Total kalorimengde pr. pitabrød er: 245 kalorier, regnet ut fra 8 stk pitabrød.

Alternativ nummer to er å kjøpe pitabrød i butikken og bare varme i ovnen.

Velger du f.eks. Hatting sine vil lyse pitabrød ha 200 kalorier pr. stykk.

 

Så kommer fyllet.Hvis du kjøper kyllingfilet og deler i strimler tilsvarer 100 gram kyllingfilet 111 kalorier og da kan du selv krydre som du har lyst. Jeg liker å benytte paprikakrydder, litt gurkemeie og steker ofte sammen med et hvitløksfedd.

Alternativet her å kjøpe ferdig salatkylling eller lignende som du kan spise kald sammen med resten.

Fordelen med ferdig salatkylling er jo mindre oppvask og at det går enda litt raskere, men du får også flere tilsetningsstoffer og flere kalorier. Her vil samme gram-mengde, eks 100 gram prior kylling salatkjøtt tilsvare 228 kalorier mens 100 gram ren filet er som nevnt over 111 kalorier.

Tenker du ofte at du er sliten etter arbeidsdagen og middagslaging er litt ork, ja da kan du fint lage klart alt unntatt grønnsakene kvelden i forveien. Kyllingen smaker like digg kald i denne retten og pitabrødene kan du raskt varme i ovnen. Faren er bare at de ikke får helt den samme oppblåste fasongen. De kan naturlig fint dele i to til tross for dette😉

Resten av retten er smak og behag på hvilke grønnsaker du bruker.
Jeg har brukt spinat, paprika, agurk, rødløk og tomat. Alt hakket i små biter.

Som dressing har jeg brukt mager kesam med 1-2 knust hvitløksfedd og litt koriander. Mengde hvitløksfedd avhenger av hvor sterk du vil ha dressingen, og om den skal stå over natten. Dressingen får sterkere og sterkere hvitløkssmak jo lengre den står.

Her vil 1 ss dressing tilsvare 13 kalorier.

Total kalorimengde på denne retten avhenger litt av grønnsakene du velger, mengde dressing du har på, om du baker eller kjøper pitabrød, og hvilken kylling du velger.

Men rundt 550 kcal er nok et ca. greit regnestykke om du kjøper ferdig kylling. Velger du å steke kyllingfilet blir tallet litt lavere.

 

God middag!