... du er her

Browniekjeks

25.09.2020 - 17:38
Browniekjeks

Litt sunnere, men fortsatt veldig digge kjeks. Disse kjeksene inneholder ikke noe tilsatt sukker. All søtning kommer fra dadlene. Fordelen med å bruke dadler som søtning fremfor sukker er at du får en god andel fiber fra dadlene. I tillegg inneholder dadlene litt magnesium og kalium. Det er ikke slik at man skal bruke mengder med dadler av den grunn, de er svært energirike sånn som sukker, men du vil til forskjell fra sukker tilføre kroppen noe fornuftig i tillegg til det søte 😊

Cashewnøttene tilfører oss enumettet fett, en type som sies å bidra til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet! I tillegg inneholder cashewnøtter også litt proteiner. De 70 grammene nøtter du får i disse kjeksene tilsvarer hele 13 gram protein, til sammenligning får du 7 gram protein i et egg. Cashewnøtter har også en god del andre vitaminer og mineraler som kroppen drar god nytte av!

(Helsedirektoratet anbefaler en liten neve usaltede nøtter pr dag, ca. 20-25 gram)

Du kan med god samvittighet nyte et par av disse kjeksene. De tilfører kroppen din mye fornuftig, selv om de kalorimessig bør regnes som kos til kaffen e.l. De har ganske sterk kakaosmak og er medium søte, men søtheten vil avhenge noe av hvor ferske dadlene er og hvilken type du bruker.

Vi har brukt:

150 gram dadler i løs vekt

70 gram cashewnøtter

30 gram kakao

½ ts maldonsalt

 

Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen ingrediensene i en blender eller foodprossesor til de er godt mikset. Miks så lenge at nøttene begynner å slippe ut fett. Hvor lang tid dette tar avhenger av hvor ferske og saftige dadlene dine er.

Del deigen i 12 deler og trill til kuler som du presser flate.

Fordel i langpanne med bakepapir og stek midt i ovnen i 7-8 minutter.

Avkjøl på rist.

Vent med å spise kjeksene til de er avkjølte, da har de perfekt konsistens.

Oppbevar i kjøleskap.

 

Kaloriinnhold pr kjeks – 81 kcal.

Pr kjeks får du i deg 2 gram protein, 3 gram fett og 10 gram karbohydrat. Denne beregningen er om du lager totalt 12 kjeks😊