... du er her

En smak av høst

01.11.2020 - 13:21
En smak av høst

Tørkede epler

Nå er tiden inne for å bruke høstens råvarer, det er nå de er på sitt beste.

Tørkede epler passer perfekt på havregrynsgrøt, yoghurt, topping på litt vaniljesaus som dessert og ikke minst i et fint glass som julegave😉

Du kan lage mye i gangen og så lenge du oppbevarer tørt i tett glass holder de seg en god stund!

 

Du trenger:

500 gram norske epler

Litt kanel

Litt sukker – om du ønsker søtere variant, men dette er ofte ikke nødvendig da eplene er søte nok i seg selv.

Hvordan:

Skyll eplene godt i kaldt vant, du trenger ikke skrelle av skallet. Vær nøye med vasken, særlig om du velger uøkologiske epler da det kan være mye sprøyterester på skallet!

Del eplene i tynne skiver med en skarp kniv. Det er en fordel at epleskivene blir ca. like tykke.

Fordel skivene på et stekebrett eller to med bakepapir og dryss over kanel. Mengde her avgjøres litt etter ønsket kanelsmak. NB: eplene skal ikke ligge på hverandre!

Ønsker du ekstra søtning drysser du over sukker/ sukrin gold. Husk at det gir litt ekstra kalorier og som regel får de fleste av oss nok sukker i hverdagen. Bruker du sukring gold er dette nesten kalorifritt. Et triks om du har lyst til å prøve med sukker, lag et brett med og et brett uten så smak hva du liker best! Når du bruker det kan du bruke litt med sukker og litt uten til hvert måltid, så blir sukkermengden litt mindre automatisk!

Sett stekeovnen på 100 grader og stek med varmluftsfunksjon på ovnen.

La eplene steke i 1- 1,5 time før du snur skivene og steker videre i ca. 1 time. Steketid varierer litt ut fra tykkelse, mine var ca. 3 mm og det tok ca. 3 timer. Men det vil varierer fra eplesort, ovn og saftighet på eplene.

Når de er ferdige er de litt seige, så blir de sprøe mens de avkjøles. Hvis du ikke får sprø epler er det bare å sette de inn i ovnen igjen! Jeg måtte tørke en runde til dagen etter for å få det perfekt😉