... du er her

Laks og potetchips

10.12.2020 - 00:18
Laks og potetchips

Sunn middag som lager seg selv!

For godt til å være sant? Joda, litt innsats kreves. Men på 15 minutter gjør du mye!

 

Enkle ingredienser som gir en sunn og god middag:

Til 2 porsjoner trenger du…

1 stor søtpotet

4 middels store poteter – noen du kan spise med skallet på

2 gulrøtter

2 fileter laks

Litt salt og pepper

Litt olje

….det høres kanskje mye ut men blir det rester er det nydelig snacks😉

 

Skrell først søtpoteten og del i terninger. Hiv den i en kasserolle med vann og kok til den er mør.

Mens søtpoteten koker vasker du poteter og deler dem i tynne skiver. 2-3 mm tjukkelse bruker jeg. Det går an å skjære med ostehøvel også, men min erfaring er at de lettere blir brent da. Lager du så tynne skiver må du stå ved ovnen å følge med hele tiden😉 Skrell gulrot og del i tynne staver.

Ha poteter og gulrot i en pose med en liten ss olje og ønsket krydder. Jeg brukte potetkrydder. Ha litt luft i posen og rist godt.

Fordel så poteter og gulrot utover på et stekebrett. Prøv å unngå at bitene ligger oppå hverandre.

Legg laksefileter på en liten ildfastform/folieform og legg ved siden av potetene. Er det fullt på brettet kan du sette ildfastformen på stekerist og ha over potetene. Stekes i 10-15 minutter på 200 grader.

Når du er ferdig med dette er kanskje søtpoteten mør, da kan du mose denne med en gaffel.

 

Server laksefilet med søtpotetmos, bakt gulrot og potetchips! En liten ts rømme til er også nydelig😉

Håper det smaker!

Hver porsjon av retten inneholder ca. 500 kalorier😊